MENU

Dordogne Perigord: streekproducten - fraises aardbeien

Watertanden: aardbeien uit de Périgord

Eigen appellation voor ‘fraises de Dordogne’

De Dordogne staat synoniem voor overheerlijke streekproducten. Noten, kaas, foie gras, truffels; het is voor menig toerist inmiddels een smakelijk rijtje om in de vakantie van te genieten.

Minder bekend wellicht, maar ook de aardbei is een streekproduct van de Périgord. Sterker nog, sinds 2004 hebben 7 varianten een beschermde geografische aanduiding (BGA), die streekproducten bescherming biedt tegen namaak.

Onderdeel van Europese verordening

De BGA is onderdeel van een Europese verordening die voluit heet: Verordening (EEG) nr. 2081/92 van de Raad van 14 juli 1992 inzake de bescherming van geografische aanduidingen en oorsprongsbenamingen van landbouwproducten en levensmiddelen. De beschermde varianten van La Fraise du Périgord zijn de Gariguette, Cirafine, Darselect, Elsanta, Seascape, Mara des bois en Cigaline.

Elk jaar in mei wordt in Vergt (onder Périgueux) het grote Fête de la Fraise gevierd.

Te koop van april tot oktober

De verse lekkernijen zijn van april tot oktober te koop; op markten, in winkels of rechtstreeks bij de producent. Ongeveer een kwart van de in Frankrijk geteelde aardbeien komt inmiddels uit de Dordogne.

Meer info: www.fraiseduperigord.com

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.