
Culinaire ontdekkingsreis door wijnstreek Bergerac
Een week lang genieten van heerlijke Dordogne-wijnen en gerechten
UPDATE: JE KUNT JE NIET MEER VOOR DEZE TRIP INSCHRIJVEN.
Trek in een volle week genieten van de culinaire geneugten van de Dordogne? Schrijf je dan in voor een exclusieve culinaire ontdekkingsreis door de wijnstreek Bergerac. De boeiende en leerzame vakantietrip is speciaal voor Nederlandse wijn- en foodliefhebbers samengesteld door Jolande Vos van ‘I Love Food & Wine’ en Petri Houweling van ‘Foodies on Winetravel’.
Land van kaviaar, truffels en Monbazillac
Van 23 t/m 30 september 2018 nemen vinologen Jolande Vos en Petri Houweling je mee voor een culinaire ontdekkingsreis door de Périgord, voor menigeen de smakelijkste regio van Frankrijk.
“De Périgord is onweerstaanbaar mooi en lekker, een bijzondere regio om te ontdekken”, stelt Vos. “Tijdens deze reis kun je diepgaand kennismaken met dit land van kaviaar, notenolie, Monbazillac, truffels en Roquefort.”


Slapen en dineren in Château les Merles
Tijdens de rondreis verblijf je in het luxe viersterrenhotel annex golfresort Château les Merles in Mouleydier even ten noordoosten van wijnstad Bergerac. Je overnacht in een luxe privévilla en dineert in het GaultMillau-restaurant van het château. Op het complex kun je ook een kookworkshop en golfclinic volgen.
Verder worden dagelijks excursies gemaakt naar wijndomeinen en andere culinaire adressen in de regio. Op het programma staan bezoeken met rondleidingen en proeverijen aan onder meer (onder voorbehoud):
- Maison du Tourisme et du Vin in Bergerac
- wijndomein Domaine du Haut-Pécharmant
- Château Monbazillac
- wijnmuseum Cité du Vin in Bordeaux
- kookworkshop met chefkok Bas Holten van Château Les Merles
- biologisch wijndomein Vignoble des Verdots
- Moulin de la Veyssière (authentieke walnotenolieperserij)
- kaviaarkwekerij Caviar de Neuvic
- wijndomein Château de la Jaubertie
- lunches in gerenommeerde restaurants (niet bij reissom inbegrepen)


“De rondreis biedt culinair genot van de bovenste plank”, belooft Jolande Vos. “Met sterrendiners, een kookworkshop, volop wijn proeven, zwemmen en golf. Wat wil je nog meer? Dit is echt een verwenreis voor foodies; waan je even als God in Frankrijk.”
Aan de culinaire trip kunnen maximaal 12 personen meedoen. Je reist op eigen gelegenheid naar de Dordogne. De reissom bedraagt € 1395,- per persoon.
Zin gekregen? Kijk voor meer info op I Love Food & Wine
Alvast een voorproefje:
Jolande Vos
Culinair expert Jolande Vos volgde opleidingen aan o.a. de Academie voor Gastronomie, Gerard Horstink Wijn & Wetenschap, en de Wijnacademie. Sinds 2006 is ze registervinoloog. In 2014 stond de Goudse in de finale van de wedstrijd ‘Vinoloog van het jaar’. Jolande Vos adviseert bedrijven en restaurants over wijn-spijscombinaties en schrijft voor tijdschriften en foodblogs.
Petri Houweling
Petri Houweling is registervinoloog sinds 2012. Onder de naam ‘Chateau Petri’ organiseert ze wijnproeverijen, adviseert ze bedrijven over hun wijnassortiment, verzorgt ze wijnarrangementen en organiseert ze culinaire reizen naar Frankrijk. Ook werkt Petri Houweling voor het toonaangevende wijnmagazine Perswijn.
Jolande Vos en Petri Houweling organiseren samen culinaire reizen naar Frankrijk.
UPDATE: U KUNT ZICH NIET MEER VOOR DEZE TRIP INSCHRIJVEN.