MENU

Dordogne-Perigord-samenvloeiing Vezere-Dordogne bij Limeuil

National Geographic: Dordogne place to be in 2019

‘Europa’s meest opwindende reisbestemming’

Dordogne is door National Geographic uitgeroepen tot dé Europese reisbestemming voor 2019. In het toonaangevende Amerikaanse magazine voert de Périgord de lijst aan van opwindende vakantieplekken in Europa die je dit jaar absoluut niet mag overslaan.

Wereldwijd moet Dordogne slechts vier andere bestemmingen boven zich dulden. Het zijn Mexico City, het Amazonegebied van Peru, Fanjingshan in China en Dakar in Senegal. Volgens het magazine behoort de populaire Franse vakantiestreek tot the world’s most exciting destinations for the year ahead vanwege haar majestueuze kastelen, heerlijke streekproducten en unieke, vaak oeroude tradities.

Dordogne-Périgord -kastelen castles chateaux: Chateau de Castelnaud
Om elke hoek een nieuwe ontdekking: Château de Castelnaud. Foto: John de Graaff.
Dordogne-Périgord - kastelen castles chateaux: Chateau de Biron
Uitzicht vanuit het machtige Château de Biron. Foto: John de Graaff.

Eén lange liefdesverklaring aan de Dordogne

Het is op zijn minst opmerkelijk dat National Geographic de Périgord zo prominent in de schijnwerpers zet. Europa kent immers honderden boeiende en soms zelfs ademenbenemend mooie streken, steden en dorpen die eveneens een bezoek meer dan waard zijn.

De voorliefde voor de Périgord zal ongetwijfeld zijn aangewakkerd door het aanstekelijke artikel van journaliste Kimberley Lovato en fotograaf Gunnar Knechtel, getiteld ‘Love was born in the Dordogne’. In National Geographic brengen zij uitgebreid verslag uit van hun wekenlange reis door de streek afgelopen zomer. Hun trip laat zich lezen als één lange liefsdesverklaring aan het thuisland van l’amour, ofwel ‘ameur’ in het Occitaans, de oorspronkelijke taal van de Périgord.

Félibree in Saint-Cyprien

Niet toevallig belanden de reporter en de fotograaf onderweg in het kleurrijke feestgedruis van de Félibree 2018 in Saint-Cyprien, het festival dat elk jaar op uitbundige wijze eer bewijst aan de oeroude Occitaanse tradities die in deze contreien nog springlevend zijn. Hun gids in Saint-Cyprien is Jean Bonnefon, een populaire schrijver/zanger uit de streek die samen met Patrick Salinié en Jean Louis Garrigue de zanggroep Peiraguda vormt. Het drietal bracht sinds 1977 acht albums uit met liederen in de oude streektaal.

Wellicht inspireren de ervaringen van de twee journalisten in Saint-Cyprien je komende zomer tot een bezoek aan Périgueux, dat 5, 6 en 7 juli 2019 het – ongetwijfeld spectaculaire – decor is van de 100ste Félibree.

> Meer over de Félibree in Saint-Cyprien lees je hier

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl
Dordogne-Périgord - Felibree 2018 in Saint-Cyprien
Tijdens de Félibree van 2018 was Saint-Cyprien bedekt onder een deken van plastic bloemen. Foto: John de Graaff.
Dordogne-Périgord - abdijen abbeys abbayes: abdij in Brântome.
De Middeleeuwse abdij van Brantôme. Foto: John de Graaff.

Alle bekende highlights

Uiteraard doen Kimberley Lovato en Gunnar Knechtel tijdens hun reis ook vele andere highlights van de Périgord aan, zoals les Jardins de Marqueyssac bij het gelijknamige château, het middeleeuwse centrum van Sarlat, Château de Biron, Brantôme met zijn oude abdij, de walnoot- en hazelnootmakerij in de watermolen van Moulin de la Veyssière, een ganzenfokkerij bij Cabanes du Breuil en Château de Castelnaud.

Ook culinair wordt het tweetal flink verwend in de Dordogne, getuige hun bezoeken aan onder meer sterrenrestaurants Le Vieux Logis in Trémolat en Le Moulin de l’Abbaye in Brantôme.

> Het hele Engelstalige artikel in National Geographic lees je hier

National Geographic: Dordogne place to be in 2019 - Dordogne is door National Geographic uitgeroepen tot dé Europese reisbestemming voor 2019. In het magazine voert de Périgord de ranglijst aan van vakantieplekken in Europa die je komend jaar absoluut niet mag overslaan. -
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.