MENU

Dordogne wordt onderdeel van region Aquitaine, Limousin en Poitou-Charente.

Frankrijk halveert het aantal regio’s

Dordogne wordt onderdeel van region Aquitaine, Limousin en Poitou-Charente

Sinds 1 januari 2016 maakt het departement Dordogne deel uit van de regio Aquitaine, Limousin en Poitou-Charente. Voorheen waren deze drie regio’s nog zelfstandig.

Even groot als Oostenrijk

Frankrijk heeft momenteel 21 regio’s op het Europese vasteland. Het eiland Corsica is een aparte regio. De vijf overzeese departementen Guadeloupe, Martinique, Frans-Guyana, Réunion en Mayotte worden niet gezien als Franse regio.

Om een indruk te geven van de veranderingen in het zuidwesten van Frankrijk, hierbij een aantal cijfers: Aquitaine is met een oppervlakte van 41.308 km2 ongeveer zo groot als Nederland, met de Limousin en Poitou-Charente erbij wordt de nieuwe regio met 84.059 km2 zo groot als Oostenrijk.

De nieuwe regio is twee keer zo groot als Nederland.

6 miljoen inwoners, van wie 404.000 in Dordogne

In de nieuw gevormde regio met 12 departementen wonen een kleine 6 miljoen inwoners, van wie zo’n 404.000 in Dordogne. Met een eigen oppervlakte van 9060 km2 betekent dit een bevolkingsdichtheid van ongeveer 45 inwoners per km2.

Er zijn overigens 6 regio’s die van de herindeling weinig tot niets zullen merken: Bretagne, Centre-Val de Loire, Corsica, Île-de-France, Pays de la Loire en Provence-Alpes-Côte d’Azur worden ongemoeid gelaten.

Bekijk wat er verandert in de regio-indeling in Frankrijk op: www.gouvernement.fr

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.