MENU

Dordogne Perigord: restaurants met Michelinster - sterrenrestaurants

Dordogne één Michelin-ster armer

Michelingids 2018: nog negen sterrenrestaurants in de Périgord

In de 2018-editie van de Michelin-gids is Dordogne vertegenwoordigd met negen sterrenrestaurants, één minder dan in 2017. L’Imaginaire in Terrasson-Lavilledieu leverde zijn ster in na het vertrek van chef-kok François Adamski. Hij werd opgevolgd door Thibault Peyroche.

Voor de actuele lijst met sterrenrestaurants in Dordogne: klik hier.

Wederom geen promoties

Ook dit jaar heeft de ‘guide rouge’ de roep om promotie naar twee of drie sterren wederom niet verhoord. De negen bekroonde établissements in Dordogne moeten zich voorlopig tevreden stellen met één ster.

Of de chefs daar heel verdrietig om moeten zijn, is nog maar de vraag. De druk van de hoogste sterrenstatus wordt menige topchef inmiddels te veel. Chefkok Sébastien Bras van Le Suquet in Laguiole in Aveyron (drie sterren) verzocht de vermelding van zijn restaurant in de prestigieuze, maar ook gevreesde Michelingids volledig te schrappen. De spanning van het elke dag op het hoogste niveau te moeten presteren drukte als een loden last op zijn schouders.

Dordogne Perigord: restaurants met Michelinster: chef-kok Alain Gardillou van Le Moulin du Roc
Chef-kok Alain Gardillou van Le Moulin du Roc (één ster). Foto: Le Moulin du Roc.

De restaurants in de Périgord met een Michelinster zijn in 2018:

 • Brantôme: Le Moulin d’Abbaye, chef-kok Loic Lecoin
 • Champagnac-de-Belair: Le Moulin du Roc, chef-kok Alain Gardillou
 • Chancelade: L’Oison (Château des Reynats), chef-kok Cyril Haberland
 • Monbazillac: La Tour des Vents, chef-kok Marie Rougier
 • Monestier: Les Fresques, chef-kok Didier Casaguana
 • Périgueux: L’Essentiel, chef-kok Eric Vidal
 • Sainte-Sabine-Born: La Gentilhommière (restaurant Étincelles), chef-kok Vincent Lucas
 • Sarlat-la-Canéda: Le Grand Blue, chef-kok Maxime Lebrun
 • Trémolat: Le Vieux Logis, chef-kok Vincent Arnould
Dordogne Perigord: restaurants met Michelinster - Le Moulin de l Abbaye
Moulin d’Abbaye in Brantôme.
Dordogne Perigord: restaurants met Michelinster: Le Moulin du Roc in Champagnac-de-Belair.
Le Moulin du Roc in Champagnac-de-Belair.

Zo oordeelden de Michelin-inspecteurs:

Le Moulin d’Abbaye, Brantôme
“Eigentijdse en toch tijdloze charme. Luisterend naar het gekabbel van de Dronne, geniet u van een keuken die volledig past in haar omgeving. Geweldige producten (langoustines, duif), verwerkt met finesse, creativiteit en eerbied voor de seizoenen. Een mooi adres met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Le Moulin du Roc, Champagnac-de-Belair
“Dat je een ‘Roc’ kunt zijn en tegelijkertijd een delicatesse, bewijst deze subtiele keuken met haar delicate en toch uitgesproken smaken. De mooie omgeving draagt bij aan het plezier van het moment. Eenvoudigere formule voor de lunch op weekdagen, op basis van gegrild vlees (Coutancie-rundvlees, gevogelte).”

L’Oison, Chancelade
“Tegen het aristocratische decor van Château des Reynats ontbreekt ook op het bord de adel niet. De chef-kok etaleert een zeer verfijnde techniek, getuigend van finesse, vindingrijkheid en… plezier. Een keuken met stijl en ziel!”

La Tour des Vents, Monbazillac
“Voorrang voor kwaliteit van producten, bereiding en kruiding: de voormalige tweede is nu volledig in controle en blijft moeiteloos op koers! Een traditionele keuken, met een vleugje originaliteit. Bonus: het restaurant biedt vrij uitzicht over de wijngaarden van Monbazillac.”

Les Fresques, Monestier
“De klassieke, gezellige en elegante setting past goed bij de geraffineerde, geparfumeerde keuken, op basis van edele producten (truffels in het seizoen), begeleid door lokale wijnen, om te beginnen die van de eigen wijngaard.”

L’Essentiel, Périgueux
“In dit familierestaurant naast de kathedraal is het product koning. En de chef-kok zijn briljante dienaar. Een explosie van smaken, versterkt door een uitgelezen selectie van wijnen per glas. De attente service is van topniveau!”

La Gentilhommière, Sainte-Sabine-Born
“Oesters in verfijnde groentegelei, romige taart en langoustine tartaar. Geroosterde duif à la goutte de sang. Pastilla des abattis met foie gras. Knapperige bladeren van pistachenoten met aardbeien uit de Périgord, met een vleugje vanille.”

Le Grand Blue, Sarlat-la-Canéda
“Maxime Lebrun heeft zijn liefde voor vakwerk, zijn vrijgevigheid en zijn innovatieve geest behouden. Met zijn keuken zit hij goed op de tijdgeest; zeer verfijnd en volledig in de pas met de seizoenen. Aarzelt niet om de vaste waarden van het huis af te wisselen met inventievere bereidingen.”

Le Vieux Logis, Trémolat
“Een vaste waarde in een klassieke, zeer charmante setting van steen en geschilderd hout in een oude tabaksdrogerij. De chef-kok weet zijn producten te kiezen en deze effectief toe te passen. Voor de lunch beveelt hij op werkdagen een ‘Menu Tapas’ aan voor een schappelijke prijs. Gastronomie in beweging!”

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Bib Gourmand als betaalbaar alternatief

Een bezoek aan een sterrenrestaurant is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig vind je in de Périgord ook tal van restaurants die een uitstekend menu serveren voor een bescheiden prijs. > Bib Gourmand-restaurants in Dordogne

Dordogne Perigord: Bib Gourmand restaurants zijn betaalbare alternatieven voor sterrenrestaurants.
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.