MENU

Dordogne Perigord - slogan

Dordogne heeft nieuwe slogan

‘Dordogne Périgord, c’est de l’or.’ Vrij vertaald: ‘Dordogne Périgord, dit is goud.’ Deze nieuwe toeristische slogan moet nog meer toeristen uit binnen- en buitenland verleiden om een bezoek te brengen aan de Dordogne-streek.

4 miljoen toeristen in 2020

Momenteel trekt de Dordogne 3 miljoen toeristen per jaar, maar directeur Christophe Gravier van het Comité Départemental du Tourisme de la Dordogne (CDT) wil dat aantal voor 2020 graag opschroeven tot 4 miljoen.

De nieuwe slogan is onder meer gebaseerd op de bevindingen uit een grote kwalitatieve en kwantitatieve studie van TNS Sofres et Protourisme, gehouden in 2012. Volgens Christophe Gravier hebben communicatiespecialisten uiteindelijk voor de uiting Dordogne Périgord, c’est de l’or gekozen. “Op deze manier communiceren we op excellentie,” aldus de directeur.”

Overdreven en weinig origineel

Niet iedereen vindt het overigens een ‘gouden’ slogan. In een enquête van de krant SudOuest is bijna 70 procent het eens met de stelling dat de tekst overdreven en weinig origineel is. De stelling dat de Dordogne een uitzonderlijke bestemming is en dus op deze manier mag worden aangeprezen, vindt steun bij zo’n 30 procent.

De nieuwe slogan moet meer toeristen naar Dordogne Périgord lokken.
Van 3 miljoen Dordogne-toeristen nu naar 4 miljoen in 2020.
Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

En weet ook dit over Dordogne:

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.