MENU

Dordogne Perigord - Fait Maison keurmerk restaurants

Fait maison-keurmerk voor ambachtelijk restaurant

Een zegel of logo met daarop een koekenpan met een dakje. Zo’n officieel keurmerk mogen restaurants in de Dordogne en de rest van Frankrijk dragen als er ambachtelijk wordt gekookt.

Bezoekers zien dan in één oogopslag dat de gebruikte producten in het restaurant ‘huisgemaakt’ zijn (fait maison) en vooraf wezenlijk zijn bereid en bewerkt.

Dordogne Perigord - Fait Maison keurmerk restaurants
Het Fait Maison-keurmerk

Traditionele keuken ook in Dordogne niet langer vanzelfsprekend

De Franse overheid wil met het nieuwe ‘fait maison’-keurmerk de culinaire reputatie van het land zeker stellen. De veelgeprezen bewerkelijke Franse keuken is namelijk geen vanzelfsprekendheid meer, ook niet in Frankrijk.

Steeds meer restauranthouders kiezen voor gemak en eenvoud. Het ontdooien van ingevroren maaltijden in de magnetron is geen uitzondering, ook in de Dordogne. In 2013 biechtte ongeveer een derde van de ondervraagde Franse restauranthouders op gebruik te maken van kant-en-klare producten en ingrediënten.

Gelukkig vind je in de Périgord ook vele restaurants die nog wél ambachtelijk koken en heerlijke authentieke streekgerechten serveren, zoals blijkt uit het artikel ‘Proef de Dordogne: de 15 beste restaurants van 2015’

Dordogne restaurants - Fait Maison-keurmerk
Gelukkig koken ook veel restaurants in de Périgord nog wél ambachtelijk met heerlijke streekproducten.
Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

En proef ook dit in Dordogne:

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.