MENU

Fietsen in Dordogne Périgord - helm verplicht voor kinderen tot 12 jaar.

Kinderen op de fiets? Helm op!

Kinderen op de fiets? Helm op!

Helmplicht in Frankrijk voor kinderen t/m 11 jaar

‘Dordogne, Frans fietsparadijs’, was ooit de kop boven een vakantiereportage. En daar is geen woord van gelogen. Vooral de valleien van de Dordogne en de Vézère lenen zich voor prachtige tochten, met of zonder kinderen. Maar let goed op: voor de allerkleinsten geldt in Frankrijk met ingang van 22 maart 2017 een helmplicht.

70% minder risico op letsel

Kinderen jonger dan 12 jaar moeten op de fiets een helm dragen; of ze nu zelf rijden of achterop zitten. De wet is ook van toepassing op toeristen, die met kinderen naar Frankrijk op vakantie gaan. Op overtreding komt een boete te staan van 135 euro. De Franse regering heeft omwille van meer veiligheid in het verkeer tot de maatregel besloten. Onderzoek heeft bijvoorbeeld uitgewezen dat een helm bij een eventuele val het risico op letsel met liefst 70 procent vermindert.

Fietsen in Dordogne Périgord - helm verplicht voor kinderen tot 12 jaar.
Een helm verkleint het risico op letsel met 70 procent.

Voor een (nog) veiliger vakantie met het gezin naar de Périgord behoren straks fietshelmen dus tot de standaarduitrusting…

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.