MENU

Dordogne Périgord: mobiel bellen en internetten in het buitenland.

Bellen en internetten vanuit Dordogne stukken goedkoper

Maximaal 3,2 cent per minuut en 7,7 euro per gigabyte

De kosten van mobiel telefoneren, sms’en en internetten vanaf je vakantieadres in de Périgord zijn fors verlaagd. Sinds 15 juni 2017 betaal je in alle landen van de Europese Unie voortaan dezelfde tarieven als binnen je bestaande abonnement of prepaidpakket in Nederland. Daarmee kwam een einde aan de soms torenhoge rekeningen voor mobiel bellen en internetten (‘roaming’) in het buitenland.

> Wat verandert er concreet?

Zorgeloos verslag doen van je vakantiebelevenissen

Dankzij de lagere tarieven kun je dus – zeg vanaf de camping in Limeuil – het thuisfront zorgeloos ‘mobiel’ verslag doen van je vakantiebelevenissen, de thuisblijvers via de smartphone of tablet foto’s van die leuke pittoreske oude straatjes in Sarlat of Bergerac tonen, of regelmatig Dordogne Magazine raadplegen, zonder bang te zijn voor extra roamingkosten.

De verandering was volgens de Europese Commissie en het Europees Parlement nodig, omdat de extra kosten voor bellen en mobiel internet in het buitenland veel te hoog waren.

Dordogne Périgord: mobiel bellen en internetten in het buitenland.
Zorgeloos verslag doen van je vakantieavonturen, zonder angst voor onverwacht hoge roamingkosten.

Europees Parlement bereikt akkoord

De maatregel kwam bijna anderhalf jaar nadat het Europees Parlement in oktober 2015 instemde met het afschaffen van de extra kosten voor roaming. Begin februari 2017 bereikten het Europees Parlement en tijdelijk EU-voorzitter Malta uiteindelijk een akkoord over de prijzen die telecombedrijven elkaar in rekening mogen brengen. Deze afspraak moet voorkomen dat providers de prijzen van hun nationale pakketten verhogen om het mogelijke verlies aan inkomsten door de maatregel te compenseren.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.