MENU

Dordogne-Périgord: Jardins de Marqueyssac toont Allosaurus-skelet.

Stukje ‘Jurassic Park’ in Jardins de Marqueyssac

Allosaurus-skelet nieuwste attractie van kasteeltuinen aan Dordogne

Sinds 21 maart 2017 heeft Les jardins de Marqueyssac bij Vézac aan de Dordogne er een angstaanjagende attractie bij: een skelet van een prehistorische Allosaurus, vooral bekend van de beroemde Jurassic Park-films en -videogames.

Best bezochte park in de Périgord Noir

Hooggelegen boven Vézac is ‘Les jardins suspendus de Marqueyssac’ het best bezochte tuinpark in de Périgord Noir. Al sinds de opening in 1997 is het landgoed in alle jaargetijden enorm in trek vanwege de 150.000 met de hand gesnoeide buxusplanten, de 6 kilometer beschaduwde wandelpaden en het uitzonderlijke uitzicht over de Dordogne-vallei, met enkele van de mooiste kastelen en dorpen van Frankrijk: Beynac-et-Cazenac, Castelnaud-la-Chapelle, La Roque-Gageac en Domme.

Links: de paradijselijke tuinen van Marqueyssac (foto marqueyssac.com). Rechts: model van een Allosaurus in het Natuurhistorisch Museum in Wenen (foto Wolfgang Sauber-Wikimedia Commons).

Aanwinst van 1,1 miljoen euro

Kléber Rossillon, eigenaar van het landgoed Marqueyssac en het nabijgelegen kasteel van Castelnaud, wist het bijna complete skelet van de Allosaurus eind (7,5 meter lang, 2,5 meter hoog) vorig jaar te verwerven op een veiling in de regio Lyon. Naar verluidt is voor de naar schatting 150 miljoen jaar oude vleesetende dinosauriër de lieve som van ruim 1,1 miljoen euro betaald. De Allosaurus krijgt een plek in het paviljoen van het park.

De nieuweling werd 21 maart gepresenteerd, juist op de 20ste verjaardag van de beroemde tuinen. Op die dag was het park van 22 hectaren ’s middags en ’s avonds gratis te bezoeken, werden er evenementen georganiseerd en stond er een vuurwerkshow op het programma.

‘Geen ander park kan hiermee wedijveren’

Het jubileum werd extra luister bijgezet door Alain Baraton, huishovenier van het kasteel van Versailles én actief als deskundige in groene televisieprogramma’s op France Inter en France 5. Baraton, die al sinds 2007 jaarlijks in de tuinen boven Vézac vertoeft, steekt zijn bewondering voor Les jardins de Marqueyssac niet onder stoelen of banken. “Deze tuin is magnifiek, geen enkel ander park in de wereld kan hiermee wedijveren. Bovendien, Marqueyssac raakt je bij je eerste bezoek, deze tuinen hebben een ziel.”

Uitzonderlijk uitzicht over de Dordogne-vallei (foto: marqueyssac.com).
Bekijk de video van de aankomst van de allosaurus in Marqueyssac.
Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.