MENU

Dordogne Périgord: La Guérinière’ bij Cénac et St-Julien (regio Domme)

Te mooi om waar te zijn…

‘Game-waakhond’ verbiedt verloting droomlandgoed

Een villa in de Dordogne winnen met een lot van 13 euro. Bijna twee weken lang hoopten 20.000 deelnemers met hun lot in de loterij van eigenaars Brigitte en Christophe Demassougne de hand te kunnen leggen op het prachtige landgoed ‘La Guérinière’ bij Cénac et St-Julien even onder Domme.

Te mooi om waar te zijn? Inderdaad. Het sprookje hield welgeteld 10 dagen stand. Op 11 april stak de Franse toezichthouder op online gaming ARJEL een stokje voor de verloting van het landgoed. De wet verbiedt online kansspelen op internet die niet voldoen aan de wettelijke regels. Na ontvangst van de brief met deze aanzegging zette het echtpaar de loterij onmiddellijk stop. Wel gaat het tegen de beslissing in beroep.

Dordogne Périgord: La Guérinière’ bij Cénac et St-Julien (regio Domme)
La Guérinière is het levenswerk van het echtpaar Brigitte en Christophe Demassougne.
Dordogne Périgord: La Guérinière’ bij Cénac et St-Julien (regio Domme)
Uitzicht vanuit het landhuis op het vestingstadje Domme.

Zwembad, vijver, tennisbaan, paardenstallen…

Het leek zo mooi. Een droom bijna. Voor 13 euro meedoen aan een loterij met als inzet een heus landgoed in de Dordogne. Nee, geen dubieuze bouwval in het ‘Ik vertrek’-segment, maar een volledig gerenoveerd historisch landhuis in authentieke Périgord-stijl met alles erop en eraan.

Op het domein vind je onder meer een riant zwembad, grote vijver, tennisbaan en paardenstallen. De gebouwen worden omringd door prachtige, zorgvuldig onderhouden tuinen en dito park. Het 450m2 grote, schitterend gerestaureerde landhuis zelf dateert uit de 18e eeuw.

Levenswerk van Brigitte en Christophe Demassougne

La Guérinière is het levenswerk van Brigitte en Christophe Demassougne. Het echtpaar kocht het vervallen domein zo’n 20 jaar geleden en toverde het om in een prachtig landgoed van 7 hectaren, met restaurant en luxe gites en hotelkamers waar het de gasten aan niets ontbreekt.

Na 20 jaar hard werken vonden Brigitte en Christophe het hoog tijd om er een punt achter te zetten en van hun pensioen te gaan genieten. La Guérinière werd in de verkoop gedaan. Maar wat het makelaarskantoor ook probeerde, de biedingen kwamen nooit in de buurt van de gevraagde slordige € 1,5 miljoen.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl
Bekijk de videopresentatie van het landgoed.
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Dan maar verloten…

In plaats van toe te geven op de vraagprijs besloot het echtpaar zijn levenswerk van de hand te doen via een prijsvraag annex loterij, waaraan iedereen kan meedoen. Voor € 13,- kon je een lot kopen. En als je ook nog een paar kwisvragen goed beantwoordde, zou ook jij meedingen naar het bezit van La Guérinière. Het winnende lot zou pas getrokken worden als er minimaal 150.000 loten waren verkocht.

De verloting trok veel publiciteit. Op de dag dat de toezichthouder de verloting een halt toeriep stond de teller al op 20.000 verkochte loten, goed voor € 260.000,-.

Tegenover nieuwsplatform France Bleu verklaarden Brigitte en Christophe Demassougne: “We zijn enorm teleurgesteld voor iedereen, maar we zullen iedere deelnemer terugbetalen.”

Wordt vervolgd. Of niet…

Foto-credits: La Guérinière

En wist je dít over Dordogne?

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.