MENU

Dordogne Périgord: Lascaux 4 IV directeur Guillaume Colombo.

‘Theater van de prehistorie’

Lascaux 4-directeur Guillaume Colombo: ‘Een unieke ervaring bieden’

Guillaume Colombo is een gelukkig mens. Met de opening van Lascaux 4 (IV) bij Montignac kan de jonge directeur eindelijk laten zien dat de Périgord nóg meer moois onder de grond heeft te bieden. ,,We kunnen mensen nu een unieke ervaring bieden”, stelt Colombo in een exclusief vraaggesprek met Dordogne Magazine, rond de opening van het bijzondere belevingscentrum in de vallei van de Vézère.

‘Het moet iets zijn van wauw!’

Het bezoeken van Lascaux IV is veel meer dan een wandeling door een museum, zo stelt Colombo. ,,We willen de bezoekers het unieke gevoel geven, dat ze een grot ontdekken. Ja, in feite net zoals de vier Franse jongens in 1940, toen die als eersten de originele grot van Lascaux zagen. Het moet iets zijn van wauw!”

Veel verder dan Lascaux 2

Dit ‘theater van de prehistorie’, zoals Colombo het ‘Centre International de l’Art Pariétal Montignac-Lascaux’ omschrijft, wil bezoekers met alle mogelijke moderne middelen, zoals 3D-film, laten zien hoe onze voorouders werkten. “Het gaat wel om het begin van de moderne mens, die zo’n 40.000 jaar geleden voor het eerst in de vallei van de Vézère verscheen. Wij willen laten zien hoe we zijn geworden zoals we zijn. Natuurlijk, Lascaux 2 was een mooie replica, maar 4 gaat veel verder.” 

… ‘het gaat wel om het begin van de moderne mens’ …
… ‘de bezoekers iets heel speciaals laten meemaken’ …

Nieuw publiek naar Dordogne trekken

Lascaux 4 zal ook veel meer en vooral nieuw publiek naar de populaire Franse regio trekken, aldus de directeur. Naar verwachting komen er  jaarlijks 400.000 bezoekers op af, uit binnen- en buitenland. “Het zal de Dordogne heel veel brengen, zeker ook toeristisch gezien. Wij kunnen met Lascaux 4 alleen doen wat we willen doen: de bezoekers iets heel speciaals laten meemaken.”

> Lees ook de uitgebreide reportage over het belevingscentrum Lascaux 4.

Update: Guillaume Colombo werkt niet meer als directeur van Lascaux namens Sémitour Périgord. Hij geeft nu leiding aan GVB Culture & Tourisme in Mulhouse in de Elzas.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.