MENU

Le Buisson de Cadouin: Grottes de Maxange

Nieuwe ontdekkingen in Grottes de Maxange

Graafwerk legt twee nieuwe structuren bloot 

In de Grottes de Maxange bij Le Buisson-de-Cadouin aan de Dordogne vlakbij de samenkomst met de Vézère kwamen bij recent ondergronds graafwerk twee nieuwe natuurlijke structuren aan het licht. De grotten trekken jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. 

Druipsteengrot bij toeval ontdekt

Les Grottes de Maxange zijn een betrekkelijk late ‘ontdekking’. Medewerkers van de steengroeve Mestreguirol van de familie Caballero bij Le Buisson-de-Cadouin legden de prachtige druipsteengrot in 2000 bij toeval bloot bij graafwerkzaamheden. Nader onderzoek bracht een heus stelsel aan het licht, dat drie jaar later voor het publiek toegankelijk werd onder de naam Les Grottes de Maxange.

In de winter van 2013 stuitte men bij nieuw ondergronds graafwerk, waarbij 30 m3 steen en klei is weggehaald, wederom op twee nieuwe natuurlijke structuren.

In 2013 stuitte men opnieuw op twee natuurlijke structuren.
In Maxange zijn prachtige aragonietkristallen te zien (klik voor de video).

Een van de mooiste druipsteengrotten van Frankrijk

Kenners spreken van een van de mooiste druipsteengrotten van Frankrijk. In de tunnels zijn namelijk niet alleen stalactieten en stalagmieten te vinden, maar ook dwarse uitsteeksels. Deze ‘excentrieken’ zijn gedeeltelijk gekromd, en soms zodanig gevormd dat je er een vlinder, papegaai of cirkel in kunt herkennen.

Het grote aantal van deze zeldzame vormen van druipsteen onderscheidt deze grotten van de meeste andere druipsteengrotten, aldus de deskundigen. Verder zijn in Maxange prachtige aragonietkristallen te zien.

De druipsteengrot trekt jaarlijks 30.000 bezoekers.
Het entreecomplex bij Le-Buisson-de-Cadouin.

Grottes de Maxange

Mestreguiral
24480 Le Buisson-de-Cadouin
+33 5 53 23 42 80

contact@maxange.com
www.lesgrottesdemaxange.com

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

En ontdek ook dit in Dordogne:

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.