MENU

Dordogne Perigord: decor in aflevering van tv-serie Meurtres a Sarlat

Moorden in Sarlat?

Middeleeuws stadje feeëriek decor in politieserie ‘Meurtres à…’

Moorden in Sarlat? Alleen de gedachte al. Dat ook de lieflijke Périgord niet ontsnapt aan het boevengilde, zal niemand verbazen. Maar moorden? Zelfs meerdere? In het prachtige, vredige Sarlat? Gelukkig betreft het hier slechts de titel van een spannende aflevering in de populaire politieserie ‘Meurtres à…’ (Moorden in…), die zich afspeelt in en rond het middeleeuwse hoofdstadje van de Périgord Noir.

Elke aflevering trekt 4,5 miljoen kijkers

De succesvolle televisieserie (4,5 miljoen kijkers per episode) wordt inmiddels al vier seizoenen uitgezonden door France 3 en is ook te zien op de Waalse (RTBF) en Zwitserse tv. Elke aflevering staat volledig op zichzelf en speelt zich af in steeds een andere streek. Onder andere Saint-Malo, Baskenland, Pyla, Rocamadour, Rouen, Guérande, l’île d’Yeu, Étretat, Carcassone, Mont Ventoux, Collioure, La Rochelle, Bourgogne, Avignon, l’île de Ré, Ciotat, Lac Lémain, Martinique, Duinkerken, Grasse, Aix-en-Provence en Straatsburg gingen Sarlat voor als decor van een spannende moordzaak.

Cécile Bois, in Nederland beter bekend als ‘Candice Renoir’.
Chateau de Commarque.

Cécile Bois (‘Candice Renoir’) in hoofdrol 

Ook de hoofdrolspelers wisselen elkaar af. In Sarlat en omgeving is het de beurt aan de acteurs Thierry Godard en Cécile Bois om in anderhalf uur de bad guys op te sporen, opdat ze hun gerechte straf niet ontlopen. Cécile Bois kennen we in Nederland als de ravissante, doortastende politie-inspecteur Candice Renoir in de gelijknamige politieserie die in 2016 werd uitgezonden op NPO 2.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Ook opnamen bij Château de Commarque

De opnamen voor ‘Meurtres à Sarlat’ vinden plaats in de winter of het voorjaar van 2017. De scènes worden niet alleen geschoten in en rond Sarlat, maar ook bij de spectaculaire ruïnes van Château de Commarque tussen Sarlat en Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil. De uitzenddatum is nog niet bekend.

Impuls voor toerisme 

Uitzending van de aflevering betekent ongetwijfeld een stevige impuls voor het toerisme voor Dordogne en de regio Sarlat in het bijzonder. De serie staat erom bekend dat de toeristische pluspunten van de steden en gebieden waarin de afleveringen zich afspelen, goed naar voren komen.

En die moorden? Ach, wie maalt daarom. De daders zitten immers achter de tralies…

Volg de uitzenddata van ‘Meutres à…’ op france3.fr/emissions/meurtres-a/episodes.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Bekijk de impressie van de opnames in en rond Sarlat.
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.