MENU

Dordogne-Munten-coins-van-Chateau-de-Biron-en-Cloitre-de-Cadouin6

Munten als nieuwe souvenirs

Château de Biron en L’abbaye de Cadouin geëerd door la Monnaie de Paris

Het kasteel van Biron en de abdij van Cadouin staan afgebeeld op twee nieuwe munten, die toeristen kunnen kopen bij hun bezoek aan deze monumenten in de regio ten zuidoosten van Bergerac (Dordogne). De herdenkingsmunten zijn een initiatief van de toeristische organisatie Semitour Périgord en la Monnaie de Paris, zeg maar de Parijse Munt.

Nieuwe munten maken een bijzondere serie compleet 

De munten van het kasteel en de abdij maken een bijzonder rijtje compleet, stelt Gilles De Paepe van Semitour Périgord. ,,Dergelijke medailles bestaan sinds 1999. De eerste was van Lascaux, daarna kwamen munten van het kasteel van Bourdeilles, van Le Thot in Thonac en van de Grand Roc in Les Eyzies. En nu dus van Biron en Cadouin. Nog dit jaar volgt overigens een nieuwe munt van Lascaux.” Semitour Périgord heeft sinds de start 180.000 van dergelijke herinneringsmunten verkocht.

Soortgelijke munten zijn ook al geslagen voor Lascaux, Château de Bourdeilles, Le Thot in Thonac en Grand Roc in Les Eyzies-de-Tayac.

Château de Biron

Château de Biron is een kasteel uit de 12de eeuw in het gelijknamige dorpje ten zuiden van Monpazier. Het indrukwekkende complex lag ooit op de grens van de Périgord en de Agenais en was de zetel van een van de vier baronieën van de Périgord: de Périgord Pourpre.

Van de 12de tot begin 20ste eeuw was het kasteel eigendom van de familie de Gontaut-Biron, alhoewel het in de lange geschiedenis verscheidene keren werd veroverd. In 1211 door de Albigenzen, in 1212 door Simon IV van Montfort en in zowel de 14de als de 15de eeuw door de Plantagenets.

Elke eeuw heeft zijn stempel gezet op het complex: je vindt er elementen uit de middeleeuwen, gotiek, renaissance tot aan de stijl van Versailles. Hierdoor is er sprake van een uitzonderlijke architectuur. Het kasteel heeft als decor gediend voor verschillende films en kan nog altijd worden bezocht.

Lees ook het uitgebreide artikel over Château de Biron

Meer informatie over Château de Biron: chateau-biron.fr

Château de Biron bij Monpazier in de zuidelijke Périgord.
Lees ook het uitgebreide artikel over het château (klik op de foto).

Château de Biron
Bourg
24540 BIRON
Tel. +33 5 53 63 13 39

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

L’abbaye de Cadouin

Cadouin vormt met Paleyrac, Le Buisson-Cussac en Urval de gemeente Le Buisson-de-Cadouin. Het dorpje is vooral bekend vanwege de imposante cisterciënzerabdij uit de 12de eeuw. L’abbaye de Cadouin werd in 1115 gesticht door Géraud de Salles en geldt als een van de mooiste voorbeelden van religieuze architectuur in de regio.

Met name het contrast tussen de sobere romaanse stijl van de kerk en het flamboyant-gotische karakter van de kloostergang wordt door deskundigen als opvallend gekenschetst. 

De abdij staat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van Unesco als onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

Meer informatie over de abdij van Cadouin: www.semitour.com

L’abbaye de Cadouin (boven en onder).
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

L’abbaye de Cadouin
Place de L’Abbaye
24480 CADOUIN
Tel. +33 5 53 63 36 28
www.bergerac-tourisme.com

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.