MENU

Dordogne: Nederanders zijn dol op kamperen in Dordogne.

Nederlander ziet Dordogne als kampeerparadijs

Nederlanders veruit in de meerderheid op de camping

Kamperen in Dordogne wordt onder Nederlanders steeds populairder. Het aantal Nederlandse overnachtingen op campings steeg in het kampeerseizoen 2023 met bijna 10 procent naar een totaal van 641.605. Hiermee boekten Nederlanders van alle buitenlandse kampeerders in Dordogne verreweg de meeste slaapplekken.

Sterker nog: het aandeel van Nederlanders beslaat meer dan de helft van het totaal van de kamperende toeristen uit het buitenland. De Britten bleven met 217.339 overnachtingen steken op plek twee, gevolgd door de Belgen met 125.089.

Vooral in april en mei

In het kampeerseizoen april-september 2023 noteerde het Comité Départemental du Tourisme de la Dordogne in totaal 1.157.076 overnachtingen van niet-Franse kampeerders. Dat betekent een stijging van bijna 7 procent ten opzichte van 2022. Met een groei van 41 procent in april en 21 procent in mei was de belangstelling van kampeerders van over de grens extra groot in beide voorjaarsmaanden.

Voor iedere Nederlander wat wils

De toegenomen interesse onder Nederlanders voor kamperen in Dordogne laat zich goed verklaren. De regio kent honderden terreinen met een heel gevarieerd aanbod. Zo zijn er onder meer naturistencampings, campings met waterpark en natuurkampeerterreinen, uiteenlopend van 1 ster tot 5 sterren. Veel accommodaties liggen bovendien direct aan een rivier, zoals Vézère of Dordogne, waardoor verkoeling in de warme zomermaanden is gegarandeerd. Bovendien zijn deze stromen bijzonder populair voor het maken van kano- of kajaktochten.

Kanovaren en kanoverhuur op de Dordogne, Vézère, Isle, Cère of Maronne.
Voor veel Nederlanders is een vakantie in Dordogne niet compleet zonder een kanotocht over de Dordogne, Vézère, Isle, Cère, Maronne of een van de andere prachtige rivieren.

Afstand goed te doen

Daarnaast speelt ook de afstand vanuit Nederland een rol. Reizen naar Dordogne is ‘goed te doen’. De ongeveer duizend kilometer zijn binnen een redelijk tijdsbestek goed te overbruggen met de auto of de trein. Bovendien spreken veel Nederlanders goed Frans of zijn ze bereid deze taal te leren. Dit kan de communicatie met de lokale bevolking vergemakkelijken en de culturele ervaring verrijken.

Lange, boeiende geschiedenis

Verder heeft Dordogne een lange, boeiende geschiedenis, die teruggaat tot de prehistorie. Er zijn veel sporen te vinden van verschillende beschavingen, zoals de grotten van Lascaux, de kastelen van de Honderdjarige Oorlog en de middeleeuwse bastides.

Relaxte levensstijl

En, last but not least, voelen veel  Nederlanders zich aangesproken door de relaxte levensstijl  in het rustige, landelijke Dordogne. Genieten van natuur, gastronomie en gezelligheid staan hierin centraal. Zeker voor ons Nederlanders, die vaak in een druk en verstedelijkt land wonen, kan dit een welkome afwisseling zijn van de beslommeringen van alledag.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.