MENU

Dordogne Perigord - elektrische oplaadpunten - laadpalen - bornes de recharge

In Dordogne al 300 oplaadpunten voor elektrisch rijden

Elke week komen er nieuwe laadpalen bij

ELEKTRISCHE OPLAADPUNTEN IN DORDOGNE – Ook voor elektrische autorijders wordt de Périgord steeds aantrekkelijker als vakantiebestemming. Niet alleen kun je de elektrische auto langs de route naar het zuiden op heel veel plekken opladen, ook in het departement zelf groeit het aanbod van publieke laadpalen snel. Inmiddels zijn er in Dordogne al meer dan 300 oplaadstations, verdeeld over zo’n 140 van de 557 gemeenten.

73 nieuwe laadpunten in 2022

Het gaat natuurlijk te ver om te zeggen dat in Dordogne de oplaadpunten als paddenstoelen uit de grond schieten, maar het netwerk voor elektrische rijders wordt wel snel dichter en dichter. Zo werden in 2022 maar liefst 73 nieuwe laadpunten geïnstalleerd, onder meer bij grote winkelcentra, supermarkten, toeristische attracties en grotere vakantieparken, zoals die van FranceComfort

Dordogne Perigord - elektrische oplaadpunten - laadpalen - bornes de recharge
Publieke oplaadstations herken je aan dit icoon.
Dordogne Perigord - elektrische oplaadpunten - laadpalen - bornes de recharge
Ook in veel kleinere gemeenten vind je inmiddels openbare laadpalen waar je je auto kunt opladen.

In grotere en bekende gemeenten

De meeste van deze bornes de recharge vind je uiteraard in de grotere gemeenten, zoals Périgueux, Bergerac en Sarlat-la-Canéda. Maar wie met zijn of haar elektrische (huur)auto een roadtrip door Dordogne wil maken, hoeft zich vandaag de dag ook echt geen zorgen meer te maken.

Zo telt het departement bijvoorbeeld 10 van de mooiste dorpen van Frankrijk (bekroond door de onafhankelijke organisatie Les Plus Beaux Villages de France) waar je je elektrische auto kunt opladen. Dus of je nu Belvès, Beynac-et-Cazenac, Castelnaud-la-Chapelle, Domme, La Roque-Gageac, Limeuil, Monpazier, Saint-Amand-de-Coly, Saint-Jean-de-Côle of Saint-Léon-sur-Vézère bezoekt, je kunt je auto overal inpluggen.

Opladen bij grotten, kastelen en monumenten

Ook in veel andere (toeristische) plaatsen in de Périgord vind je een of meer oplaadpunten. Op die manier kun je met een gerust hart naar Biron, Bourdeilles of Hautefort om de beroemde kastelen te bezoeken, naar Brântome (het Venetië van de Périgord), naar Rouffignac-Saint-Cernin-de-Reilhac voor de bekende grotten, naar Terrasson-Lavilledieu voor haar historische monumenten of naar Les-Eyzies-de-Tayac-Sireuil om het interessante Musee National de Prehistoire te ontdekken.

Deze opsomming is slechts een kleine greep uit het grote aantal plaatsen met elektrische oplaadstations in Dordogne.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Frankrijk nummer drie in Europa

Frankrijk telt anno 2022 in totaal zo’n 37.000 laadpunten voor elektrische auto’s. De meeste zijn te vinden in Parijs en andere grote steden. Het aantal snelladers staat inmiddels op meer dan 5000 exemplaren. Hiermee neemt Frankrijk binnen Europa (met in totaal zo’n 310.000 laadpunten) de derde plaats in, na koploper Nederland (107.000) en Duitsland (60.000).

Meer informatie over oplaadpunten in Frankrijk is te vinden op chargemap.com, oplaadpunten.nl, mobive.fr en electromaps.com

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.