MENU

Dordogne Perigord: Bib Gourman restaurants La Table de Leo in Saint-Avit-Senieur

Alle Bib Gourmand-restaurants in Dordogne

Uitstekend driegangenmenu voor maximaal € 39,-

Dordogne telt in 2024 zeven Bib Gourmand-restaurants, het Michelin-predikaat voor kwaliteitsgerichte restaurants die hun gasten voor maximaal € 39,- een uitstekend driegangenmenu serveren. Enkele jaren geleden was de Périgord nog gezegend met elf eetgelegenheden van dit kaliber.

Alle Bib Gourmands in Dordogne (2024):

 1. La Belle Etoile in La-Roque-Gageac
 2. Le Bistrot d’en face in Bergerac
 3. Le Bistro des Glycines in Les Eyzies-de-Tayac
 4. Le Petit Paris in Daglan
 5. La table de Léo in Saint-Avit-Seigneur
 6. La table du Pouyaud in Champcevinel
 7. Le Bel’Art in Champcevinel (nieuw in 2023)
‘Les Glycines’ in Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil.
Chef Florent Reversat in de keuken van ‘La Table de Léo’ in Saint-Avit-Sénieur.

Afhakers in Périgueux en Domme

Vier restaurants in de Périgord komen niet meer in de lijst voor. Het zijn ‘Cabanoix et châtaigne’ in Domme, ‘Le Grain de sel’ (Périgueux), ‘Nicolas L. (Périgueux) en ‘Un parfum de gourmandise’, eveneens in de hoofdstad. Het laatste restaurant promoveerde weliswaar naar de hoogste divisie met een Michelin-ster, maar moest eind 2022 de zaak toch sluiten na de lockdowns tijdens de corona-pandemie.

La Belle Etoile in La-Roque-Gageac.
‘Le Bistro d’en Face’ in Bergerac.
Martine et Sylvain Guilbot van ‘Le Petit Paris’ in Daglan, Bib Gourmand sinds 2005 (foto: Yelp/Le Petit Paris).
Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

In La-Roque-Gageac zit je goed

Tip: als je in de buurt van La-Roque-Gageac logeert hoef je niet naar de ‘grote stad’ voor een lunch of diner op niveau. Het kleine, maar culinair zeer volwassen dorpje aan de Dordogne tussen Domme en Beynac was tot 2023 gezegend met maar liefst twee Bib Gourmand-restaurants, te weten ‘La Belle Étoile’ en ‘O’Plaisir des Sens’. Het laatste restaurant moest het predikaat  echter inleveren, maar wordt door Michelin nog steeds hoog aangeschreven.

47 restaurants met Michelin-vermelding

Bib Gourmand-restaurants bewijzen met hun voordelige menu’s dat je ook voor een schappelijke prijs prima ‘buiten de deur’ kunt eten. Maar ook in veel andere restaurants in Dordogne kun je vaak voortreffelijk lunchen en dineren zonder extra hypotheek af te hoeven sluiten. Het departement telt maar liefst 47 restaurants met een vermelding in de Guide Michelin. Zes daarvan zijn gezegend met een ster.

> Sterrenrestaurants in Dordogne

Overigens moet het Bib Gourmand-predikaat niet worden verward met een Michelin-ster. Voor die kwaliteitscategorie ligt de lat namelijk nog een stukje hoger. Wel wordt deze kwaliteitscategorie gezien als een wachtkamer voor de sterrenstatus. De term ‘Bib’ is afgeleid van ‘Bibendum’, de naam van het beroemde Michelin-mannetje. 

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.