MENU

Dordogne Magazine: Périgueux maximum snelheid 30 km / uur.

Maximaal 30 km/uur in Périgueux

Alleen nog 50 km op doorgaande wegen

Vanaf het voorjaar van 2023 wordt de maximumsnelheid in Périgueux 30 kilometer per uur. Alleen op enkele doorgaande wegen binnen de bebouwde kom blijft de limiet 50 km/uur. De snelheidsbeperking is een wens van Delphine Labails. Zij werd in 2020 gekozen tot de eerste vrouwelijke burgemeester in de hoofdstad van het departement Dordogne.

Veiliger verkeer en minder vervuiling

Het verlagen van de maximumsnelheid was een van de speerpunten van haar verkiezingscampagne. Volgens Labails vergroot de maatregel de veiligheid van voetgangers en fietsers in de stad. En mochten hierdoor ook minder mensen met de auto naar de binnenstad van Périgueux komen, leidt dat tevens tot minder milieuvervuiling.

Aan de plannen wordt een stevige voorlichtingscampagne gekoppeld, omdat volgens de socialistische burgemeester ‘gewoonten in de stad zullen veranderen’. “Zo kunnen fietsers straks bijvoorbeeld tegen de verkeersstroom inrijden”, aldus Labails.

De boulevard Saumande, route de Lyon, rue Victor-Hugo en rue Claude-Bernard zijn vier belangrijke straten, waar de maximumsnelheid 50 km/uur blijft.

Dordogne Magazine: Périgueux maximum snelheid 30 km / uur.
Met de nieuwe lagere snelheidslimiet wordt de hoofdstad van Dordogne schoner en veiliger voor voetgangers en fietsers, aldus de burgemeester.

Eerste stad in Dordogne

Périgueux is straks de eerste gemeente in Dordogne die zo’n 30 km-uur-limiet kent. De hoofdstad van het departement schaart zich hiermee onder inmiddels meer dan 200 steden in Frankrijk, die in hun binnensteden al tot een dergelijke snelheidsverlaging hebben besloten of gaan besluiten.

Grenoble deed dat al in 2016, Angers een jaar later. Steden als Toulouse, Rennes, Lille. Straatsburg en Montpellier volgden dit voorbeeld in 2019. Inmiddels hebben zich ook Lyon, Toulouse, Tours, Limoges, Clermont-Ferrand, Alençon en Saint-Malo bij de 30 km/uur-beweging aangesloten.

Bron: Sud Ouest

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.