MENU

Dordogne Perigord: restaurants met Michelinster - sterrenrestaurants

Michelin 2017: 2 nieuwe sterrenrestaurants in Périgord

Brantôme en Terrasson debuteren in culinaire eredivisie

RESTAURANTS MET  MICHELINSTER IN DORDOGNE – De Dordogne is in 2017 met tien Michelin-sterrenrestaurants vertegenwoordigd in de ‘eredivisie’ van de fameuze en gevreesde restaurantgids. Alle tien mogen dit jaar één Michelinster aan de wand hangen.

> Lees ook het actuele bericht over de Michelin-restaurants in 2019

Vooral bij chef-koks Loic Lecoin van Le Moulin d’Abbaye in Brantôme en François Adamski van L’Imaginaire in Terrasson-Lavilledieu ging op 9 februari de vlag uit. Hun restaurants maken dit jaar hun debuut in de prestigieuze lijst van ‘Guide Michelin’. Er was ook één afvaller: La Table du Pouyard in Champcevinel bij Périgueux stond na één jaar zijn ster weer af. 

De 10 restaurants in de Périgord met 1 Michelin-ster zijn:

 • Brantôme: Le Moulin d’Abbaye, chef-kok Loic Lecoin
 • Champagnac-de-Belair: Le Moulin du Roc, chef-kok Alain Gardillou
 • Chancelade: L’Oison (Château des Reynats), chef-kok Cyril Haberland
 • Monbazillac: La Tour des Vents, chef-kok Marie Rougier
 • Monestier: Les Fresques, chef-kok Didier Casaguana
 • Périgueux: L’Essentiel, chef-kok Eric Vidal
 • Sainte-Sabine-Born: La Gentilhommière (restaurant Étincelles), chef-kok Vincent Lucas
 • Sarlat-la-Canéda: Le Grand Blue, chef-kok Maxime Lebrun
 • Terrasson-Lavilledieu: L’Imaginaire, chef-kok François Adamski
 • Trémolat: Le Vieux Logis, chef-kok Vincent Arnould

Twee of drie sterren zijn tot op heden niet toegekend aan restaurants in de Dordogne.

De nieuwe sterren in Dordogne:

Dordogne Perigord: restaurants met Michelinster - Le Moulin de l Abbaye
Moulin d’Abbaye in Brantôme (foto: John de Graaff).
Dordogne Perigord: restaurants met Michelinster: L-Imaginaire in Terrasson.
L’Imaginaire in Terrasson-Lavilledieu.
Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Zo oordeelden de Michelin-inspecteurs:

Le Moulin d’Abbaye, Brantôme
“Eigentijdse en toch tijdloze charme. Luisterend naar het gekabbel van de Dronne, geniet u van een keuken die volledig past in haar omgeving. Geweldige producten (langoustines, duif), verwerkt met finesse, creativiteit en eerbied voor de seizoenen. Een mooi adres met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Le Moulin du Roc, Champagnac-de-Belair
“Dat je een ‘Roc’ kunt zijn en tegelijkertijd een delicatesse, bewijst deze subtiele keuken met haar delicate en toch uitgesproken smaken. De mooie omgeving draagt bij aan het plezier van het moment. Eenvoudigere formule voor de lunch op weekdagen, op basis van gegrild vlees (Coutancie-rundvlees, gevogelte).”

L’Oison, Chancelade
“Tegen het aristocratische decor van Château des Reynats ontbreekt ook op het bord de adel niet. De chef-kok etaleert een zeer verfijnde techniek, getuigend van finesse, vindingrijkheid en… plezier. Een keuken met stijl en ziel!”

La Tour des Vents, Monbazillac
“Voorrang voor kwaliteit van producten, bereiding en kruiding: de voormalige tweede is nu volledig in controle en blijft moeiteloos op koers! Een traditionele keuken, met een vleugje originaliteit. Bonus: het restaurant biedt vrij uitzicht over de wijngaarden van Monbazillac.”

Les Fresques, Monestier
“De klassieke, gezellige en elegante setting past goed bij de geraffineerde, geparfumeerde keuken, op basis van edele producten (truffels in het seizoen), begeleid door lokale wijnen, om te beginnen die van de eigen wijngaard.”

L’Essentiel, Périgueux
“In dit familierestaurant naast de kathedraal is het product koning. En de chef-kok zijn briljante dienaar. Een explosie van smaken, versterkt door een uitgelezen selectie van wijnen per glas. De attente service is van topniveau!”

La Gentilhommière, Sainte-Sabine-Born
“Oesters in verfijnde groentegelei, romige taart en langoustine tartaar. Geroosterde duif à la goutte de sang. Pastilla des abattis met foie gras. Knapperige bladeren van pistachenoten met aardbeien uit de Périgord, met een vleugje vanille.”

Le Grand Blue, Sarlat-la-Canéda
“Maxime Lebrun heeft zijn liefde voor vakwerk, zijn vrijgevigheid en zijn innovatieve geest behouden. Met zijn keuken zit hij goed op de tijdgeest; zeer verfijnd en volledig in de pas met de seizoenen. Aarzelt niet om de vaste waarden van het huis af te wisselen met inventievere bereidingen.”

L’Imaginaire, Terrasson-Lavilledieu
“In de gewelfde, helderlichte eetzaal van dit voormalige 17e eeuwse hospitaal proeft u een verzorgde, smakelijke keuken, bereid van kwaliteitsproducten. Voor gasten van wie de eigen verbeelding tekortschiet, worden de gerechten van de chef op de wand getoond! Enkele leuke kamers op de bovenverdieping.”

Le Vieux Logis, Trémolat
“Een vaste waarde in een klassieke, zeer charmante setting van steen en geschilderd hout in een oude tabaksdrogerij. De chef-kok weet zijn producten te kiezen en deze effectief toe te passen. Voor de lunch beveelt hij op werkdagen een ‘Menu Tapas’ aan voor een schappelijke prijs. Gastronomie in beweging!”

Bib Gourmand als betaalbaar alternatief

Een bezoek aan een sterrenrestaurant is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig vind je in de Périgord ook tal van restaurants die een uitstekend menu serveren voor een bescheiden prijs. > Bib Gourmand-restaurants in Dordogne

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.