MENU

Dordogne: Routes des Vins Bergerac en Monbazillac

De 4 lekkerste routes van de Dordogne

Speciale routes voor walnoten, foie gras, appels en wijn

Ontdekken en ervaren zijn belangrijke werkwoorden voor fijnproevers. De liefhebbers van authentieke smaken komen in Dordogne volop aan hun trekken, waar foie gras, confit de canard, truffels, aardbeien, walnoten en wijn de typische streekproducten zijn. Vier producten uit de Périgord hebben inmiddels een eigen route door de streek. Eet smakelijk! 

Route de la Noix du Périgord

‘La Grandjean’, ‘La Marbot’, ‘La Corne’, ‘La Franquette’. Namen van vier authentieke notensoorten, die je kunt ontdekken tijdens het afleggen van de Route de la Noix du Périgord. Via bezoeken aan boerderijen, restaurants, musea en lokale markten kom je van alles te weten over de gezonde lekkernij en de mensen, die er vaak al tientallen jaren mee werken.

Meer info: www.noixduperigord.com

De route voert langs boerderijen, restaurants, musea en markten.
In de restaurants krijgt u gegarandeerd authentieke foie gras uit de Dordogne geserveerd.

Route du foie gras du Périgord

Producenten van foie gras en een selectie van regionale restauranthouders en herbergiers besloten in 2009 de handen ineen te slaan om deze route te realiseren. Inmiddels zijn 23 boeren, ambachtslieden en conservenfabrikanten aangesloten, plus nog eens 47 restaurateurs. De zestig ondernemingen hebben één ding gemeen: ganzen- en eendenlever, veelal op een ambachtelijke manier, te verwerken tot specialiteit van de Dordogne. Zo zien alle restaurateurs erop toe dat op hun kaart alleen foie gras komt met de beschermde titel IGP (Indication Géographique Protégée).

Meer info: www.route-foiegras-perigord.com

Route de la pomme du Limousin

De appel van de Limousin heeft al heel wat onderscheidingen binnengesleept. Naast het nationale label l’Appellation d’Origine Contrôlée heeft Europa er de goedkeuring l’Appellation d’Origine Protégée aan gehangen.

Om de appelroute te doen, moet je in het noordoosten van de Dordogne zijn, aan de bovenkant van de Périgord Vert. Vooral de maanden juli en augustus zijn interessant, want biedt menig producent gratis rondleidingen aan door boomgaarden of fruitcoöperaties.

Meer info: www.pomme-limousin.org

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Route des vins de Bergerac

Zo’n 140 gepassioneerde wijnmakers nodigen liefhebbers uit om de route rond Bergerac te doen. Bedrijfsbezoeken, rondleidingen over de wijngaarden, exposities, soms ook concerten; ze doen er alles aan om hun product onder de aandacht te brengen. De Route des vins begint in het klooster Le Cloître des Récollets in Bergerac, waar je ook het Maison des vins kunt vinden. Een tip: probeer eens een weelderig zoete, goudgele Monbazillac of een stevige rode Pécharmant!

Meer info: https://routedesvinsdebergerac.jimdo.com

In de zomermaanden gratis rondleidingen door boomgaarden en coöperaties in het noordoosten van Dordogne.
Zo’n 140 wijnboeren en chateau-eigenaren nodigen u uit voor een bezoek (foto: Office de Tourisme de Bergerac Pourpre).
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.