MENU

Dordogne-Perigord: street art in basitide Sainte-Foy-la-Grande.

Wat zeg jij: Hopper of Magritte…?

Street art beheerst straatbeeld Sainte-Foy-la-Grande

Sainte-Foy-la-Grande, gelegen op een zuidoever van de Dordogne ten westen van Bergerac, staat vooral bekend om de grote regionale zaterdagmarkt. Maar de middeleeuwse bastide heeft veel meer te bieden, getuige deze foto’s. Boven de straten hangen ook in 2018 honderden paraplu’s, die met recht het predicaat street art mogen dragen.

Prachtig licht- en donkerspel 

Over smaak valt uiteraard niet te twisten, maar wat Dordogne Magazine betreft hangt de mooiste installatie boven Rue Victor Hugo. De kunstuiting zorgt daar met name op zonnige dagen, en die zijn er in Sainte-Foy-la-Grande nogal eens, voor een prachtig spel tussen licht en donker. Voor de één levert dat beelden op van Edward Hopper, een ander ziet er veel in terug van René Magritte. Hoe dan ook, de Dordogne krijgt met dergelijke kunst nog veel meer kleur!

Foto’s: John de Graaff, Dordogne Magazine

Prachtig spel tussen licht en donker.
De Dordogne glijdt rimpelloos langs Sainte-Foy-la-Grande. De rivier markeert hier de grens tussen de departementen Gironde en Dordogne.
Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl
Wat zeg jij: Hopper of Magritte...? - De middeleeuwse bastide Sainte-Foy-la-Grande op de zuidoever van de Dordogne heeft de bezoeker veel meer te bieden dan zijn grote regionale zaterdagmarkt. Boven de straten hangen ook dit jaar honderden paraplu’s, die met recht het predicaat street art mogen dragen. -
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.