MENU

Château de Biron bij Monpazier in Dordogne Périgord.

Naar topattracties in Dordogne? Online reserveren en mondkapje op

Belangrijke attracties vanaf 4 juli weer open

Op vakantie in Dordogne in coronatijd – De Périgord staat voor een bijzonder toeristisch seizoen. De campings zijn inmiddels van het coronaslot, bezienswaardigheden volgen met de regelmaat van de klok. Vanaf 4 juli zijn ook de topattracties van Dordogne weer te bezoeken, zij het onder strikte voorwaarden. Online reserveren, temperatuur opnemen, mondkapje op, afstand houden, handen wassen: alleen zo kunnen de toeristische trekkers van Semitour Périgord worden bezocht.

Cloître de Cadouin, Lascaux, Château de Biron…

Onder leiding van directeur André Barbé beheert Semitour in de Périgord inmiddels acht belangrijke culturele bezienswaardigheden, attracties en kampeer-accommodaties. Het Cloître de Cadouin (Cadouin), La Grotte du Grand Roc en Abris prehistoriques de Laugerie-Basse (beide in Les Eyzies), Château de Biron (Biron), Château de Bourdeilles (Bourdeilles), Lascaux II en Lascaux IV (beide in Montignac) en  Le Parc du Thot (Thonac) zijn vanaf 4 juli weer open voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

Maar dat gebeurt uiteraard niet zonder voorbereidingen: in de laatste twee weekenden van juni wordt uitgebreid proefgedraaid, onder meer met het systeem van online reserveren, om te kijken waar zo nodig nog aanpassingen moeten worden aangebracht.

Dordogne Périgord: Le Cloître de Cadouin. Deze middeleeuwse abdij staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Cloître de Cadouin. Deze middeleeuwse abdij staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Dordogne Périgord: La Grotte du Grand Rox is een prachtige druipsteengrot bij les Eyzies de Tayac aan de Vézère.
La Grotte du Grand Roc is een prachtige druipsteengrot bij les Eyzies de Tayac aan de Vézère.

Iedereen in Dordogne is klaar

Directeur Barbé ziet de testperiode met vertrouwen tegemoet. ,,Iedereen in Dordogne is klaar om weer toeristen te ontvangen, uiteraard met de grootste voorzorgsmaatregelen. We kunnen gelukkig zeggen dat het departement tot de minste getroffen gebieden van Frankrijk behoort als het gaat om coronabesmettingen. Inderdaad, het rurale karakter van Dordogne is hierbij een belangrijke factor.”

Mondmaskers in winkels en restaurants

Wie het departement deze zomer uitkiest voor een vakantie, moet onder meer rekening houden met het dragen van een mondmasker in restaurants en bars, althans alvorens aan tafel te gaan. ,,In de supermarkten is zo’n masker niet verplicht”, vertelt Barbé, ,,al kiezen sommige kleinere winkels ervoor om dat wel te doen. Die hebben vaak simpelweg niet de ruimte om gasten de gewenste onderlinge afstand van een meter te laten houden.”

Dordogne Périgord: Le Cloître de Cadouin. Deze middeleeuwse abdij staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Château de Bourdeilles torent hoog uit boven het gelijknamige dorpje aan de Dronne nabij Brantôme (foto: Google Street View).
Dordogne Périgord: In Le Parc du Thot bij Le Thonackrijg je een goede indruk van het leven van de prehistorische bewoners van de Vézère-vallei.
In Le Parc du Thot bij Le Thonac maak je een reis door het ijzige en harde bestaan van de prehistorische bewoners van de Vézère-vallei (foto: Semitour Périgord).

‘Een heel erg kort seizoen’

Aan de vooravond van de vakantieperiode 2020 spreekt Barbé van ‘een heel kort, een heel erg kort seizoen’. “Ondernemers moeten hun geld verdienen in slechts een paar maanden. Het seizoen verlengen heeft bijvoorbeeld voor campinghouders veelal geen enkele zin”, aldus de directeur.

Barbé voegt eraan toe dat 30 procent van de Franse bars en restaurants in financiële problemen is geraakt door de coronacris. “Maar gelukkig kunnen we sinds maandag 15 juni weer toeristen ontvangen uit het buitenland. Hopelijk zorgt die stroom ervoor, samen met Fransen die dit jaar in eigen land vakantie vieren, dat de toeristische sector nog een aangename zomer kan beleven.”

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Do's & don'ts in Dordogne

Ten slotte, nog even in het kort, wat bezoekers van de Semitour-toppers deze zomer moeten doen:
 • Koop je tickets online en betaal bij voorkeur contactloos in de museumwinkel.
 • Neem kort voor je bezoek je temperatuur op. Heb je verhoging, blijf dan thuis.
 • Draag bij je bezoek een mondmasker en mijd zoveel mogelijk persoonlijk contact.
 • Let tijdens je bezoek goed op de aangebrachte markeringen en houd afstand.
 • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.