MENU

Dordogne Perigord - Tolbadge voor Télépéage autoroute

Sneller langs Télépéage met tolbadge

Korter wachten bij elektronisch betalen op de autoroute

Nederlanders die deze zomer via de autoroute langs Lille, Parijs en Orléans naar de Dordogne rijden, kunnen met een speciale tolbadge langs ‘snelle’ tolpoorten.

De zogeheten Télépéage is een elektronische manier van betalen op de autoroute en bij meer dan 250 parkeerterreinen in het populaire vakantieland. Veel Fransen maakten al langer gebruik van de betaalmogelijkheid op de tolweg, maar die is door de invoering van de Europese IBAN-rekeningnummers nu ook beschikbaar gekomen in Nederland.

Naar Dordogne via de autoroute: sneller langs de Télepéage met een tolbadge.
Het tolbadge-kastje wordt bevestigd aan de binnenzijde van de voorruit.

Tolbadge te koop bij ANWB

De tolbadge is te koop bij de ANWB. Het gaat om een kastje, dat op de binnenzijde van de voorruit wordt bevestigd. “Automobilisten die met een tolbadge rijden, kunnen zich veel wachttijd besparen, want zij kunnen nu door de poortjes rijden met de oranje T”, zegt ANWB-woordvoerder Markus van Tol. “De betaling geschiedt automatisch, omdat de tolbadge is gekoppeld aan de bankrekening van de eigenaar.”

€ 7,50 voor ANWB-leden

De tolbadge voor Télépéage kost € 7,50 voor leden van de ANWB, niet-leden betalen € 11. De abonnementsprijs is € 1,60 per maand en wordt alleen afgeschreven in de maanden dat de badge daadwerkelijk wordt gebruikt. Daarbij komen nog de reguliere toltarieven voor het gekozen traject op de autoroute.

Meer info op: website ANWB

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

En wist je dit over Dordogne?

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.