MENU

Dordogne-Perigord: Tour de France 2017 - parcours etappe Périgueux-Bergerac

Tour de France 2017 drie dagen door Dordogne

Etappe Périgueux-Bergerac via Montignac, Sarlat en Domme

Voor liefhebbers van de Tour de France én de Dordogne komt in 2017 een droom uit. Van 10 tot en met 12 juli zijn de wielrenners drie dagen te bewonderen in de Périgord. Tijdens de etappe van Périgueux naar Bergerac op dinsdag 11 juli trekt de tourkaravaan langs diverse beroemde iconen van het département.

De hieronder getoonde routekaarten geven een indicatie van het totale parcours en de routes door startplaats Périgueux en finishplaats Bergerac. Het definitieve parcours wordt op 1 juni a.s. bekend gemaakt, zo deelde Fabrice Tiano van Tour-organisator Amaury Sport Organisation desgevraagd mee aan Dordogne Magazine.

Ook langs Lascaux IV experience center

Op maandag 10 juli kun je her en der in het gebied groepjes renners tegenkomen, tijdens hun eerste rustdag van deze Tour. Een dag later, op dinsdag 11 juli, maken de coureurs tussen Périgueux en Bergerac een oostelijke lus van 178 kilometer. In deze 10de etappe rijden ze onder meer langs Thenon, Montignac, het nieuwe prehistorische experience center Lascaux IV, Les Eyzies, Sarlat en Vitrac, om vervolgens via Domme, La Roque-Gageac, Castelnaud, Beynac-et-Cazenac, Saint-Cyprien, Le Buisson en Lalinde in de richting van Bergerac de vallei van de Dordogne te doorkruisen.

Peter Sagan rijdt tijdens de Tour-tijdrit van 2014 van Bergerac naar Périgueux door Manzac-sur-Vern. Foto: Dordogne Magazine – John de Graaff

Alle ogen gericht op Eymet

Woensdag 12 juli staan de spotlights op Eymet. In de middeleeuwse bastide aan de D933 in een meander van de rivier de Dropt, zo’n 25km ten zuiden van Bergerac richting Marmande, wordt gestart voor de 11de etappe. De renners wacht die dag een afstand van 202 kilometer, met als finishplaats Pau. De 104de editie van de Tour de France 2017 begint zaterdag 1 juli met een individuele tijdrit over 13 kilometer in Düsseldorf en eindigt op zondag 23 juli traditiegetrouw in Parijs.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

In 2014 deed de Tour de France voor het laatst de Dordogne aan. De vlakke rit van Maubourguet naar Bergerac over 208,5 kilometer werd vrijdag 25 juli een prooi voor Ramunas Navardauskas (Team Garmin-Sharp). De renner uit Litouwen sprong op 13 kilometer voor de finish weg op de côte de Monbazillac en hield aan de streep een luttele zeven seconden over op het jagende peloton. Zaterdag 26 juli greep Tony Martin (Omega Pharma – Quick Step) de winst in de individuele tijdrit over 54 kilometer van Bergerac naar Périgueux.

Tour de France 2017 drie dagen door Dordogne - De Tour de France reist in 2017 drie dagen door de Périgord. Op 11 juli voert de 10de etappe van Périgueux naar Bergerac, via o.a. Thenon, Montignac, Lascaux 4, Sarlat, Domme en de vallei van de Dordogne. -
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.