MENU

Dordogne Périgord: Tour de France 2021 etappe tijdrit Libourne - Saint-Emilion time trial

Tour de France 2021 niet door Dordogne, maar wel vlakbij…

Tijdrit van Libourne naar Saint-Emilion

TOUR DE FRANCE IN DORDOGNE – Wie deze zomer in de Perigord vertoeft, ziet helaas geen Ronde van Frankrijk door het departement trekken. Maar gelukkig komen de Tourrenners er op de voorlaatste dag wel vlakbij!

Zaterdag 17 juli staat een tweede individuele tijdrit op de agenda, van Libourne naar Saint-Emilion over een afstand van 31 kilometer. Zowel de start- als de finishplaats ligt vanaf Périgueux op amper een uurtje autorijden over de A89 in de richting van Bordeaux…

Kriskras door wijngebieden Pomerol en Saint-Emilion

Tijdens de tijdrit komen niet alleen de wielerfans aan hun hun trekken, maar ook de wijnliefhebbers. Het parcours voert namelijk kriskras door de beroemde wijnstreken Pomerol en Saint-Emilion, waar enkele van ’s werelds grootste rode wijnen worden geproduceerd. Onderweg doet het peloton ook Lalande-de-Pomerol en Montagne-Saint-Emilion aan.

De rit eindigt vlakbij de eeuwenoude poorten van Saint-Emilion. Dit wondermooie middeleeuwse wijnstadje is ook zonder Tour de France een bezoek meer dan waard. In 1996 was het ook de finishplaats van de individuele tijdrit vanuit Bordeaux, gewonnen door Jan Ullrich.

Het prachtige middeleeuwse stadje Saint-Emilion, omringd door zijn wijngaarden. Foto: Chensiyuan.
Het prachtige middeleeuwse stadje Saint-Emilion, omringd door zijn wijngaarden. Foto: Chensiyuan.

Tour de France start in Brest

De 108ste editie van de Tour de France start zaterdag 26 juni in Brest (Bretagne) en eindigt zondag 18 juli traditiegetrouw in Parijs. Voordat de coureurs hun voorwiel over de eindstreep op de Avenue des Champs-Élysées kunnen duwen, moeten ze 3383 kilometer afleggen door Frankrijk en Andorra.

De 21 etappes gaan door 9 Franse regio’s en 31 departementen. Opmerkelijk is de 7de etappe die de renners van Vierzon (departement Cher) naar Le Creusot (Saône-et-Loire) brengt over liefst 248 kilometer. De heuvelachtige rit is hiermee de langste Touretappe sinds 2000.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Laatste keer was in 2017

De laatste keer dat de Tourkaravaan door de Dordogne trok, was alweer in 2017. Dat jaar konden wielerliefhebbers echter hun hart ophalen, met twee etappes in hun favoriete vakantiestreek de Périgord. Na de rustdag op maandag 10 juli in en rond Périgueux trok het peloton een dag later dwars door de streek, langs tientallen bezienswaardigheden en betoverende dorpen, naar finishplaats Bergerac, waar Marcel Kittel de sprint won. Woensdag 12 juli stond Eymet volop in de schijnwerpers als startplaats van de etappe naar Pau, die eveneens een prooi werd voor de Duitse sprinter van Quick-Step Floors.

Dordogne Périgord: Tour de France 2021 etappe tijdrit Libourne - Saint-Emilion time trial
De laatste keren dat de Tour de France de Dordogne aandeed was in 2014 en 2017.
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.