MENU

Dordogne Périgord: Tour du Limousin parcours

Tour du Limousin doet dagje Dordogne

Tour du Limousin doet dagje Dordogne

Dordogne Périgord: Tour du Limousin parcours
De 47ste editie van de Tour du Limousin vindt plaats van 19 t/m 22 augustus 2014.

Tour du Limousin in Dordogne – Wielerliefhebbers komen in de zomer van 2014 in de Périgord volop aan hun trekken. Eind juli staan Bergerac en Périgueux centraal tijdens de Tour de France, een maand later zijn Trélissac en Grèzes etappeplaatsen in de vierdaagse Tour du Limousin. Tussen beide gemeenten krijgen de renners op woensdag 20 augustus 171,8 kilometer voor de wielen.

Van Trélissac naar Grèzes

De etappe van Trélissac (oostelijk van Périgueux) naar Grèzes (ten zuidwesten van Brive-la-Gaillarde) start om 12.20 uur op de Place Napoleon Magne. De renners trekken vervolgens door Cubjac, Saint-Pantaly-d’Ans, Sainte-Eulalie-d’Ans, Thenon, Auriac-du-Périgord, La Bachellerie, Saint Rabier, Hautefort, Badefols-d’Ans, Chatres, Le Lardin-Saint-Lazare, Condat-sur-Vézère, Terrasson, Grèzes, Chavagnac, La Feuillade, Larche (Corrèze), Brignac-la-Plaine (Corrèze), Cublac (Corrèze) en Terrasson om te finishen in Grèzes. De finish wordt verwacht rond de klok van 16.20 uur.

Korte vooruitblik op de 47ste editie (YouTube).
Het parcours van de Tour du Limousin 2014.

Keuze uit 3 cotes

Wie de renners graag op een klim ziet, kan op 20 augustus kiezen uit drie côtes: De Côte de Paster Noster is een klim van 2,9 kilometer over gemiddeld 5,34 procent tussen Auriac en La Bachellerie. De eerste renners worden rond 14 uur aan de voet verwacht van deze beklimming van de 3de categorie. Ze hebben dan zo’n 66 kilometer afgelegd. Na 117,8 kilometer koers volgt de Côte de Terrasson, vlak voor de gelijknamige gemeente. De klim van 2,7 km à 6,48 procent is ingedeeld in categorie 2. Verwachte tijd voor de eerste renners: 15.10 uur. Ook de Côte de Grèzes, die na 133,5 kilometer op het programma staat, valt in categorie 2. Bij de finishplaats moet 4,3 kilometer worden geklommen met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,37. Verwachte tijd: 15.32 uur.

Sprinters aan het werk zien

Wie graag sprinters aan het werk ziet, heeft zelfs vier mogelijkheden: in Cubjac na 23,2 kilometer (ca. 13.00 uur), in Hautefort na 89 kilometer (ca. 14.30 uur), in Condat-sur-Vézère na 111,1 kilometer (ca. 15.00 uur) en uiteraard in de finishplaats Grèzes rond 16.20 uur.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Tour start in Limoges

De 47ste editie van de Tour du Limousin start op dinsdag 19 augustus met een rit over 174,7 kilometer van Limoges naar Brive. Een dag later staat de Dordogne op de agenda, donderdag 21 augustus volgt een etappe van 183,2 kilometer van Lac de Vassivière naar La Maupuy Les Monts de Guéret en vrijdag 22 augustus is de slotrit van 174,9 kilometer van Meuzac naar Limoges.

Meer info op www.tourdulimousin.com

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.