MENU

Dordogne Perigord - Tour du Limousin Nouvelle-Aquitaine 2020

Wielerpeloton doet Dordogne aan

Peloton rijdt woensdag 19 augustus door Périgord Vert

De Tour de France 2020* maakt dit najaar helaas een grote boog om Dordogne, maar deze zomer komen in de regio toch topwielrenners in actie. Voor wielerfans is woensdag 19 augustus een dag om in de agenda te zetten! De Périgord Vert is dan het toneel van het parcours van de tweede etappe van de 53ste Tour du Limousin Nouvelle-Aquitaine (TDLNA).

Van Rouffiac naar Grand Étang nabij Nontron

Tijdens de vierdaagse rittenkoers door de departementen Dordogne, Haute-Vienne, Creuse en Corrèze koersen de renners op 19 augustus uitsluitend op het grondgebied van de Périgord. De etappe begint bij base de loisirs de Rouffiac in de gemeente Angoisse en eindigt bij het Grand Étang in Saint-Estèphe, ten noorden van Nontron.

De meeste kilometers van het parcours worden afgelegd in het immense parc naturel régional Périgord-Limousin. Dit natuurlijke, groene park omvat liefst 1900 vierkante kilometer, verdeeld over 43 gemeenten in Dordogne en 31 in Haute-Vienne.

Een handtekeningenjager 'scoort' een krabbel van zijn favoriet in de koers van 2019.
Een handtekeningenjager ‘scoort’ een krabbel van zijn favoriet in de koers van 2019.
Ook de reclamekaravaan ontbreekt niet in deze belangrijke regionale wielerronde.
Ook de reclamekaravaan ontbreekt niet in deze belangrijke regionale wielerronde.

Vooral Franse ploegen

Bij de Tour du Limousin Nouvelle-Aquitaine, die tot 2017 door het leven ging als Tour du Limousin, verschijnen vooral Franse ploegen aan de start. Het is dan ook niet verrassend dat in de voorgaande 52 edities 36 keer een Franse winnaar op het podium in Limoges stond. Vijf Fransen wonnen ieder twee edities: Francis Dubreuil (1971, 1973), Bernard Hinault (1976, 1977), Charly Mottet (1987, 1993), Patrice Halgand (2000, 2002) en Pierrick Fédrigo (2004, 2007).

Met Michel Vermote (1991) en Björn Leukemans (2011) kent België inmiddels twee winnaars, Nederland staat nog altijd op nul zeges in deze Zuid-Franse wegkoers. Vorig jaar greep Benoît Cosnefroy van AG2R La Mondiale de winst. De Fransman troefde zijn landgenoten Lilian Calmejane (Total Direct Energie) en Guillaume Martin (Wanty Groupe Gobert) af.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Voor wielerliefhebbers die niet alleen de rit van de 53ste Tour du Limousin Nouvelle-Aquitaine door Dordogne willen zien: de eerste etappe loopt dinsdag 18 augustus van Couzeix (Haute-Vienne) naar Évaux-les-Bains (Creuse), op donderdag 20 augustus rijden de renners tussen Ussac en Chamberet (beide Corrèze) en vrijdag 21 augustus is de slotdag met de etappe van Lac de Saint-Pardoux naar Limoges (beide Haute-Vienne).

*Vanuit de coronabeperkingen is de Tour de France 2020 – onder voorbehoud – verzet naar 29 augustus – 20 september.

Fotocredits: Gus Sev, Zoé Soullard en anderen. Met dank aan Tour du Limousin Nouvelle-Aquitaine

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.