MENU

Dordogne Périgord: zomervakantie 2021 - vanaf 9 juni geen beperkingen ivm corona

Vanaf 9 juni weer welkom in Dordogne!

Onbeperkt reizen door heel Frankrijk

Goed nieuws voor Dordogne-gangers. Vanaf woensdag 9 juni kun je weer zonder noemenswaardige beperkingen op vakantie in je favoriete vakantiestreek. Buitenlandse toeristen zijn vanaf die datum in heel Frankrijk welkom, dus ook in de Périgord. Je moet dan wel met een gezondheidsverklaring kunnen aantonen dat je bent gevaccineerd tegen corona of hiervoor negatief zijn getest.

Met de voorgenomen opheffing van de strenge covid-19-maatregelen staat je als Dordogne-liefhebber dus niets meer in de weg om alsnog je zomervakantie in de Périgord te plannen en boeken.

In mei weer op het terras

Vanaf mei bouwt de Franse overheid stapsgewijs de strikte coronabeperkingen af die de inwoners nu nog in een ijzeren greep en buitenlandse vakantiegangers buiten de deur houden. Zo kun man vanaf maandag 3 mei weer vrij reizen tussen de regio’s in Frankrijk, wat maandenlang verboden was. En op 19 mei gaat bij veel Fransen waarschijnlijk de vlag helemaal uit, want dan mag men weer naar het terras, het museum, de bioscoop, het theater, het stadion en de concertzaal.

Veel bezienswaardigheden volledig open

Na een sluiting van meer dan zes maanden openen veel bezienswaardigheden woensdag 19 mei weer hun deuren voor een nieuw seizoen. Lascaux IV en Château de Biron doen dat met nieuwe tentoonstellingen, terwijl Grotte du Grand Roc bij Les Eyzies en Laugerie Basse, de bijzondere rotswoning tussen Tayac en Manaurie, de bezoekers ontvangen via een verbeterde entree.

“Al onze locaties gaan vanaf 19 mei weer volledig open”, stelt André Barbé, bestuurder van Semitour, dat de belangrijkste attracties in de Dordogne exploiteert. “Ik ben echt optimistisch over de opkomst deze zomer, zowel uit binnen- als buitenland. Het komende seizoen zou goed moeten zijn in de Périgord!”

Wie overigens Lascaux II wil bezoeken, moet nog wachten tot juli. De replica van de beroemde grot in het dal van de Vézère gaat zoals gebruikelijk pas in die maand open.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Ook avondklok vervalt

Vanaf 9 juni zijn bijna alle beperkingen van tafel en mogen we ook als buitenlandse vakantiegangers genieten van al het moois en lekkers dat Dordogne te bieden heeft. In cafés en restaurants kun je dan bijvoorbeeld niet alleen op het terras terecht, maar ook binnen. Geleidelijk schuift ook de avondklok op van 19.00 uur naar 23 uur. Uiteindelijk geldt er vanaf 30 juni helemaal geen avondklok meer, is de bedoeling.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.