MENU

Reizen naar Dordogne: geel vaccinatiebewijs PCR-test

Vrij op vakantie naar Dordogne!

Geen negatieve test corona nodig bij terugkeer

Nederlanders kunnen weer praktisch zonder beperkingen op zomervakantie naar Dordogne. Frankrijk krijgt vanaf donderdag 24 juni een geel reisadvies van de Nederlandse overheid. Dit betekent dat je voor terugkeer naar Nederland uit de Périgord geen negatieve coronatest hoeft te laten zien of in (thuis)quarantaine hoeft.

Geen PCR-test, wel vaccinatiebewijs

Frankrijk heeft ons land al een tijdje bestempeld tot groene zone. Reizigers uit zo’n zone die tegen covid zijn gevaccineerd, hebben geen negatieve PCR-test meer nodig mits zij een vaccinatiebewijs bij zich dragen.

Wanneer ben je volgens Frankrijk volledig gevaccineerd?
– 2 weken na de tweede injectie van een tweepriksvaccinatie;
– 4 weken na een eenpriksvaccinatie;
– 2 weken na een vaccinatie als je al besmet bent geweest met het coronavirus (één dosis is voldoende).

Gele vaccinatieboekje en Covid-vaccinatiekaart

Jean-Baptiste Lemoyne, de Franse staatssecretaris van Toerisme, heeft al op 8 juni aangegeven dat Frankrijk het Nederlandse gele corona-vaccinatieboekje erkent als vaccinatiebewijs. Ook de Covid-vaccinatiekaart van het RIVM/de GGD wordt door Frankrijk geaccepteerd in afwachting van de Europese digitale gezondheidspas.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

En niet gevaccineerde reizigers?

Niet gevaccineerde reizigers van 11 jaar en ouder uit een groene zone hebben een negatieve PCR-test of antigeentest van minder dan 72 uur oud nodig om naar Frankrijk te reizen. Let er wel op dat de voor- en achternaam vermeld moeten staan op deze schriftelijke uitslag. De uitslag van een sneltest van de drogist en van een test van de GGD geldt niet als een negatief testbewijs.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.