MENU

Vézère-vallei paradijs voor mountainbikers

24 bewegwijzerde VTT-parcoursen tussen Montignac en Le Bugue

Rond de Vézère, globaal tussen Montignac en Le Bugue in de Périgord, is een lustoord voor mountainbikers ontwikkeld. L’espace VTT-FFC Lascaux vallée Dordogne, zoals het wielerparadijs voluit heet, kent 24 bewegwijzerde parcoursen met een totale lengte van 565 kilometer.

De moeilijkheidsgraad van de trajecten wordt aangegeven met de kleuren groen (makkelijk), blauw (normaal), rood (moeilijk) en zwart (heel moeilijk), vergelijkbaar met het systeem op de pistes in wintersportgebieden.

Startpunten in gemeenten

Liefhebbers van de VTT (vélo tout terrain) kunnen in de geaccidenteerde Périgord Noir aan de slag op 4 groene routes van bij elkaar 25 kilometer; op 5 blauwe met een totaal van 79 kilometer; op 11 rode met een totale lengte van 257 kilometer en op 4 zwarte met een totaal van 179 kilometer.

De belangrijkste startpunten liggen in Montignac, Saint-Léon sur Vézère, Le Bugue, Les Eyzies, Rouffignac-Saint-Cernin, Salignac-Eyvigues en Carlux.

In deze gemeenten vinden mountainbikers parkeergelegenheid en borden met algemene informatie over de routes.

De moeilijkheidsgraad is aangegeven met kleuren.

Trial-parcours in Saint-Léon sur Vézère

Eerst even ‘proefbiken’? In het centrum van Saint-Léon sur Vézère is een trial-parcours uitgezet. Dit is tevens het vertrekpunt van parcours 13.

Gedetailleerde info over de parcoursen met o.a. routes, afstanden en klim-indicaties vind je op de site van La Fédération Française de Cyclisme.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

De belangrijkste startpunten van de mountainbike-parcoursen:

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.