MENU

Jérôme Poumeyro uit Bergerac maakte in 2014 een wandeltocht van zo’n 400 kilometer door de Périgord.

Wandeltocht wordt ontdekkingsreis door Dordogne

Wandeltocht van 400 kilometer door Dordogne

Wandelen is een ideale manier om de Dordogne te ontdekken. Dat ondervond ook Jérôme Poumeyro. Hij maakte deze zomer een wandeltocht van zo’n 400 kilometer door de Périgord.

De 44-jarige inwoner van Bergerac wilde wel eens weten hoe het is om twee weken achtereen door de Dordogne te wandelen. Op eenvoudige wandelschoenen. Het avontuur van de ondernemende wandelaar leidt waarschijnlijk tot een boek en een toeristische film.

25 tot 30 kilometer wandelen per dag

Jérôme Poumeyrol wandelde 25 tot 30 kilometer per dag, met een gemiddelde van 4 à 5 kilometer per uur. Het doel van Jerôme Poumeyrol’s wandel-ontdekkingstocht was eenvoudig: zijn departement herontdekken en zoveel mogelijk Périgourdins ontmoeten, zoals de inwoners van het gebied worden genoemd. En dat is gelukt, durft de wandelaar na 15 zware dagen te zeggen.

Jerome Poumeyrol: wandeltocht van 400 kilometer door de Dordogne.
Jérôme Poumeyrol wandelde 400 kilometer door de Dordogne.

‘Buitengewone dingen ontdekt’

“Ik heb buitengewone dingen ontdekt. Vaak ging het om zaken waar ik wel eens van had gehoord, maar waarvoor ik nooit de tijd had genomen om ze nader te onderzoeken”, zegt de wandelaar. “Veel mensen namen ook uitgebreid de tijd om de geschiedenis van hun dorpen of steden aan me uit te leggen; op die manier werd ik deelgenoot van hun expertise. Kijk, ik had de tocht met de auto in een paar dagen kunnen doen, maar dan had ik zeker nooit zoveel bijzondere ontmoetingen gehad.”

Jerome Poumeyrol: wandeltocht van 400 kilometer door de Dordogne.
Jérôme in gesprek met een houtsnijder.
Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Dordogne Périgord Tourisme heeft interesse

Wanneer Jerôme Poumeyrol zijn vele aantekeningen tot een boek heeft verwerkt, is niet bekend. Ook voor de aangekondigde toeristische film staat nog geen verschijningsdatum vast. Wel is bekend dat Dordogne Périgord Tourisme graag een exemplaar op de eigen website wil plaatsen.

‘Très, très belle vue sur le Château de Hautefort…’ Lees ook het artikel.
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.