MENU

Dordogne Périgord: zomervakantie 2021: op zoek naar rust en ruimte in coronatijd

Dordogne extra in trek door corona

Périgord in top drie populairste zoekopdrachten

ZOMERVAKANTIE DORDOGNE 2021 – Of we komende zomer op vakantie kunnen in Frankrijk, is nog onzeker. Maar als het licht straks op groen staat, prijkt de Dordogne bij veel vakantiegangers hoog op het keuzelijstje. In zoekopdrachten op internet behoort de Périgord dit voorjaar tot de populairste Franse reisdoelen, samen met de Var en Charente-Maritime. Niet alleen bij Nederlanders, maar ook bij de Fransen zelf.

Behoefte aan privacy in onzekere corona-tijd

Deze plotselinge populariteitspiek van de anders zo serene Dordogne heeft ongetwijfeld te maken met COVID-pandemie. Veel vakantiegangers mijden dit jaar de drukte van de bekende vliegbestemmingen. In deze onzekere corona-tijd geven zij de voorkeur aan de ruimte en privacy van een huisje, tent of caravan in een wat minder druk vakantiegebied op auto-afstand, waar toch veel te doen en te zien is.

Bij die afweging komt Dordogne al snel in beeld als ideale vakantiebestemming voor de zomer van 2021, met alle ruimte voor kampeerders, camperaars, hotelgasten en huurders van vakantiewoningen.

80 procent gaat op zomervakantie…

Deze verwachting wordt bevestigd door het recente onderzoek van de ANVR naar het verwachte reisgedrag van Nederlanders in 2021. Zo’n 80 procent is vast van plan om komende zomer op vakantie te gaan, ook als er in die periode coronamaatregelen gelden, zo blijkt. 31 procent doet dat het liefst per auto buiten Nederland, maar wel in Europa. Een kleine 13 procent wil vliegen naar een Europese bestemming. Zo’n 8 procent kiest voor een vakantie daarbuiten.

… maar wel ‘veilig en verantwoord’

Het devies in coronatijd is volgens de reisbrancheorganisatie ‘veilig en verantwoord’ en ‘dichter bij huis’. Bijna twee derde van de ondervraagden is het daarmee volmondig eens. Ook zij vinden het belangrijk dat reizen en vakantie vieren veilig en verantwoord kan. Voor hen is dat zelfs belangrijker dan het eventueel terugkrijgen van de reissom, als de reis onverhoopt niet doorgaat.

Dordogne Périgord: Félibree 2019 in Périgueux.
Feestelijke openluchtmaaltijd tijdens de Félibree in Périgueux. Foto: met dank aan France 3 Nouvelle-Aquitaine.
Dordogne Périgord: Félibree 2013 in Bergerac.
Cyrano de Bergerac overziet het Félibree-festival in zijn stad in 2013.

Verplichte coronatest en quarantaine

Dordogne Périgord: zomervakantie 2021: op zoek naar rust en ruimte in coronatijd - coronatestBedenk wel: als je komende zomer op eigen gelegenheid op reis gaat, moet je vóór terugkeer in Nederland wellicht verplicht een coronatest doen. Het demissionaire kabinet heeft hiervoor een wetsvoorstel in voorbereiding. Volgens het voorstel moeten reizigers vanuit een risicogebied bij terugkomst in Nederland beschikken over een negatieve testuitslag en een verklaring waarin ze beloven in quarantaine te gaan.

Uiterlijk 72 voordat je Nederland binnenkomt

De test moet uiterlijk 72 uur voordat je Nederland binnenkomt, zijn afgenomen. Die termijn biedt reizigers voldoende mogelijkheden om naar of via een plaats te reizen om de test te doen, aldus minister Hugo de Jonge. Als voorbeeld gaf de bewindsman een reiziger die vanuit Frankrijk met de auto terug wil naar Nederland. Die kan ervoor kiezen in Frankrijk de test te laten afnemen of dat in België laten doen. Het idee achter de verplichte test is coronabesmettingen in Nederland door reizigers uit het buitenland te voorkomen.

Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Het wordt druk, dus tijdig boeken

Het reisadvies voor Frankrijk is nu nog negatief. Maar als reizen van en naar de Dordogne verderop in 2021 weer mogelijk is, zal er vooral voor de zomermaanden veel vraag zijn naar een plekje op de camping en een verblijf in een hotel of vakantiehuis. Tijdig boeken is dus het devies!

Foto coronatest, credits: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons)

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.