MENU

Dordogne-Perigord: naturistencampings naturisme naaktrecreatie campings

Volop ruimte voor vakantie in je blootje

Alle naturistencampings in Dordogne

NATURISME IN DE PÉRIGORD – Met zo’n 250 campings is er in de Dordogne altijd wel een mooie kampeerplek te vinden. Ook voor liefhebbers van het naturisme biedt de streek volop keuze, zowel in het hoog- als laagseizoen. De Dordogne maar liefst 8 terreinen voor naaktrecreatie. Veel naturistencampings hebben een Nederlandse beheerder.

Van één gîte tot ‘alles erop en eraan’

Ook wat betreft comfort, privacy en vertier hebben naturisten veel te kiezen in de Dordogne. De naturistenterreinen variëren van een paradijselijke plek met één gîte tot resorts van tientallen hectaren met kampeerplekken, chalets, bar/restaurant, animatie en ander vertier.

De meeste en grootste naturistencampings liggen in het zuidelijke deel van de Dordogne, grofweg beneden de snelweg A89 (Libourne-Périgueux-Brive).

Opvallend: Busserolles, de kleine gemeente boven Nontron in de Périgord Vert, komt in de lijst voor met twee opvallende accommodaties voor naaktrecreatie.

Dordogne-Perigord-naturistencampings-naturisme-naaktrecreatie: Terme dÁstor.
De meeste naaktcampings liggen in het zuidelijke deel van Dordogne, zoals het levendige Terme d’Astor tussen Le Buisson-de-Cadouin en Monpazier.

Overzicht van alle campings

Domaine Laborde bij Monflanquin

Domaine Laborde ligt net over de zuidgrens van Dordogne, in de Lot. De naaktcamping richt zich op liefhebbers van de natuur en het goede leven, meldt de eigenaar. Ze biedt o.a. 125 kampeerplaatsen, 36 ingerichte accommodaties, 8 camperplaatsen, subtropisch zwembad, massageruimte, 2 meren, sportvelden en diverse eetgelegenheden. Open: april t/m september.

> domainelaborde.com

Natuur en het goede leven …

Domaine Naturiste de Chaudeau bij Saint-Géraud-de-Corps

Vlakbij Bergerac stellen Virginie Verhaeghe en Xavier Minglis hun landgoed van 70 ha open voor naakrecreanten. Ze vinden er 150 campingplaatsen, 12 stacaravans, 3 houten chalets en 1 helios, geschikt voor mensen met een beperking. Jongeren kunnen terecht op het jongerenveldje. Zwemmen kan in een van de meren of het zwembad bij het restaurant. Open: april t/m september.

> domainedechaudeau.com

Ruimte genoeg, op 70 hectaren.

Domaine Naturiste Petits-fours bij Busserolles

De 24 ha grote eco-camping van Peter Nip en Cora van Ingen ligt dichtbij Nontron in de Périgord Vert. Het terrein telt 8 kampeerplaatsen ( waarvan 2 in het bos) en een gîte. Nip nodigt iedereen uit om vooral eens te komen zwemmen. “Het water van het natuurzwembad warmt snel snel op, ook in het voorseizoen, maar doordat er geen chloor inzit, voelt en ruikt het allemaal heel natuurlijk.” Ook in de winter open.

> petits-fours-naturiste.eu

‘Voelt en ruikt heel natuurlijk.’

La Foret Villefranche bij Villefranche Du Perigord

De Britse eigenaren Jim en Nikki Benson hebben sinds 2016 één gîte beschikbaar voor naturistische gasten. Die vinden in het uiterste zuiden van de Dordogne een naturismecamping met veel privacy, omsloten door een fraaie tuin met verwarmd zwembad. En goed nieuws voor blote vogelaars: de bossen rond La Foret worden regelmatig bezocht door rode wouwen en buizerds. Het hele jaar open.

> laforetvillefranche.com

Veel privacy door fraaie tuin.

Camping Naturiste Le Couderc bij Naussannes

Deze grote glooiende driesterren familiecamping voor naturisten (33 hectaren) in het zuiden van de Dordogne staat onder leiding van het Nederlands trio Marieke, Nico en Olivier. Vakantie­gangers kunnen kiezen uit 172 ruime kampeerplaatsen, 22 chalets en 9 safaritenten. “Het terrein met zijn vallei, zuivere bron, kabbelend beekje en twee zwemvijvers is een natuurparadijs voor jong en oud”, aldus de eigenaren. Open: 1 april tot 15 oktober.

> lecouderc.com

‘Natuurparadijs voor jong en oud.’

Le Coteau de l’Herm bij Rouffignac-Saint-Cernin-de-Reilhac

Deze naturistencamping van 8 ha ligt in het groen van de Périgord Noir, halverwege Périgueux en Sarlat, op de top en zuidflank van een heuvel, met daaronder drie grote weiden. Le Coteau biedt 50 staanplaatsen plus 2 chalets en een caravan. Op een groot deel van het beboste terrein liggen slingerende bospaden, ideaal voor een naturistische wandeling.

> naturisme-dordogne.com

Op de top en zuidflank van een heuvel.

Le Marcassin bij Saint-Aubin-de-Nabirat

Op de grens met Lot in het zuidoosten van de Dordogne runnen Hedwig en Ad Maas een gemoedelijke camping met 20 kampeerplaatsen en 3 houten chalets voor vakantiegangers die van kleinschaligheid en rust houden. Vertier kan worden gezocht in het zwembad en de recreatieruimte met uitgebreide bibliotheek. Open: medio april t/m eind september.

> lemarcassin.fr

Gemoedelijke camping met 20 plaatsen.

Terme d’Astor bij Saint-Avit-Rivière

‘De heuvel van Astor’ is een natuurrijke driesterrencamping (17,5 ha), ‘waar jong, oud, inspanning, ontspanning en gezellig gedruis perfect samengaan’, aldus eigenaren Jacco en Jolanda van Deutekom. Het kind- en huisdiervriendelijk terrein biedt 80 kampeerplaatsen plus chalets en mobil-homes. Ook aanwezig zijn o.a. een bar/restaurant, zwembad, sauna en whirlpool.

> termedastor.com

Dordogne-Périgord: naturistencampings, naturisme, naaktrecreatie: Terme d-Astor.
‘Gezellig gedruis.’

In harmonie met de natuur

Zoals we in het begin al schreven: het aanbod van naturistenterreinen in de Dordogne/Périgord is uiterst gevarieerd. Eén ding hebben ze echter gemeen: het naturisme. En dat is, volgens de Internationale Naturisten Federatie (INF), ‘een manier om in harmonie met de natuur te leven, door samen naakt te zijn, gekenmerkt door zelfrespect, respect voor anderen en hun opvattingen en respect voor het milieu’. Mooi toch?
Dordogne Périgord - vakantiehuis vakantiehuizen in de natuur - Natuurhuisje.nl

Overzichtskaart met alle naturistenterreinen in Dordogne

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Dordogne Périgord: luxe vakantiehuis - vakantiepark FranceComfort - Domaine de Lanzac, Le Lac Bleu en Village des Cigales.

  Blijf op de hoogte!

  Meld je aan voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief.
  Aanmelden
  Dordogne-Perigord - naturistencampings naturisme: Domaine Laborde

  Naturist­en­campings in Dordogne

  Bekijk ze allemaal!

  Aanmelden ­Nieuwsbrief

  Fijn dat je je aanmeldt voor de Dordogne Magazine-nieuwsbrief! Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Je kunt je inschrijving later altijd weer ongedaan maken.